algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
18°

Miquel Barceló, autor del cartell del 125è aniversari del FC Barcelona

235623

El pintor, escultor i ceramista Miquel Barceló és l’artista creador del cartell oficial que acompanyarà les celebracions del 125è aniversari del FC Barcelona que se celebraran durant la temporada 2024/25.

Nascut a Felanitx, Barceló és un dels artistes més reconeguts a nivell internacional amb obres tan emblemàtiques com la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca o el sostre de la Sala dels Drets Humans i l’Aliança de Civilitzacions a la seu de les Nacions Unides a Ginebra, a més de la cúpula del Mercat de les Flors de Barcelona. Així doncs Miquel Barceló agafa el relleu d’altres artistes de renom global encarregats de la realització dels cartells commemoratius d’aniversaris blaugranes com van ser Josep Sagrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è aniversari), el català Joan Miró (75è aniversari) i Antoni Tàpies, creador de la imatge del Centenari del Club l’any 1999.

L'artista Miquel Barceló, juntament amb el President del FC Barcelona, Joan Laporta, i el Comissionat del 125è Aniversari, David Carabén, han desvelat el cartell commemoratiu del 125è aniversari del Club i que suposa el tret de sortida de les activitats que enguany es duran a terme per celebrar aquesta efemèride del Club. Inspirat en el Manifest 'Volem la Pilota', Barceló ha presentat el Cartell del 125è seguint l’estela dels grans artistes internacionals que han realitzat les obres commemoratives dels aniversaris blaugrana com van ser Josep Sagrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è aniversari), Joan Miró (75è aniversari) i Antoni Tàpies, creador del cartell del Centenari del Club l’any 1999.

El cartell, on apareix la figura d’un jugador vestit amb els colors blaugrana del Club, representa, segons l’artista, entre d’altres aspectes, el sistema de joc propi del Club. En el seu interior, el jugador inclou moltes altres figures humanes, tot un equip, amb els seus titulars i els suplents. Aquest futbolista es presenta també de forma dinàmica i guarnit amb diverses figures vegetals, minerals i animals, especialment marins, que també son elements que es poden connectar amb el futbol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Cool, fa devers 23 hores
Els "clikers" negatius sou més curts que una màniga de guardapits.
Valoració:-11menosmas
Per Cool, fa 1 dia
No podeu ser més creatius amants de l,Honoris Causa? Envers de clicar negatius podríeu contestar o opinar. No és la primera vegada que les meves paraules envers aquest artista anticlerical que ha cobrat 4 milions d euros del Vaticà per fer una falla indigne a La Seu, enfaden als seus seguidors més ultres, la majoria dels quals solen ser prestigiosos erudits que miren la resta de la gent normal amb una superioritat fatxenda.
Valoració:-14menosmas
Per Cool, fa 1 dia
I perdó per les faltes d'ortografia. Escric aviat i el teclat de wassap no ajuda
Valoració:-11menosmas
Per Cool, fa 1 dia
Idò ho torn a corroborar en Barceló, anagat dins la seca aparença d ' artista bohèmi, és un anarco capitalista i egocèntric i amant de la tauromàquia. I de ceramista en té menys que jo de cientific de física cuantica. I aquest dibuixot que ga fet pel Barça és una punyetera vergonya.
Valoració:-11menosmas
Per Xx, fa 1 dia
Creo que es suficiente decir si el cartel gusta, o no.
No creo que sea necesario recurrir al "anarco capitalista egocèntric amant de la tauromàquia"
Valoració:-4menosmas
Per Biel, fa 1 dia
Tothom xerra d'en Nadal, i és important, però en Barceló és de llarg el Mallorquí i Balear més important i universal. És un geni. I és un artista, molt més que un esportista. També son més importants que en Nadal na Ma del Mar Bonet i na Carme riera, per exemple.
Valoració:13menosmas
Per Mariner, fa 1 dia
Aquest si és el més gran dels nostres
Valoració:13menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 2 dies
Ja no saben què fer per mantenir el xiringuito. Barceló ha viscut d'un esperit de rebel que serveix per blanquejar i indultar els excesos dels altres. Els qui han violat els drets humans necessiten del seu sabó. I ell el ven. Quan cau el Sistema, sempre hi ha un Pablo Iglesias o Miquel Barceló per rentar la cara del capità del Titanic. "Mireu, mireu...nosaltres robem però som solidaris i invertim en cultura revolucionària, volem que ens mireu com espanyols però bona gent". Barceló els perdona els pecats a canvi d'una obra. 😂. En tot cas, genial.
Valoració:0menosmas
Per Tòfol dels Closos, fa 2 dies
He vist el cartell. Per al meu gust és horrible, però respect els gustos de tothom.
Valoració:13menosmas
Per Goriet, fa 2 dies
Idò jo me faré més del Barça que mai.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente