"Hem detectat que hi ha un problema entre l'entitat i els treballadors i s'ha de corregir". Així de categòric es mostrà ahir Manuel Pelarda, secretari d'Organització i Acció Sindical de la UGT, després d'assistir a la reunió mantinguda entre els treballadors no esportius del Reial Mallorca i el president de l'entitat, Jaume Cladera, i el gerent, Pere Terrasa. Pelarda oferí a la directiva la col·laboració del sindicat per a una avaluació dels perills laborals, una acció "necessària per posar remei als problemes entre la institució i els empleats", davant els problemes de caire "psicosocial" detectats en la plantilla. El sindicalista donà de temps al club fins divendres per decidir si accepta aquesta col·laboració i l'avisà que, en cas d'una resposta negativa, es procedirà a formular la denúncia corresponent, tal com indica la Llei 31 de riscos laborals.
"En la reunió, hem pogut corroborar allò que ja s'havia afirmat en els mitjans de comunicació: que existeix una situació problemàtica entre la institució i els empleats. És de tall psicosocial i, si no es resol, pot derivar en problemes de depressió, molt mals de remeiar després", explicà Pelarda a dBalears. Hi afegí que "ens hem posat a disposició del club i dels treballadors per trobar-hi una solució i això implica que es dugui a terme una avaluació dels riscos laborals". El portaveu precisà que, en cas d'una negativa dels dirigents vermells, es procedirà a presentar la pertinent denúncia a la Inspecció Laboral, que derivaria en una investigació de l'entorn de feina.
Per contra, si la cúpula del Mallorca hi respon de manera afirmativa, "només ens han de dir el dia i l'hora per començar a treballar amb el nostre equip".
Segons explicà Pelarda, el procés inclourà una sèrie d'enquestes, "secretes", per conèixer què en pensa el personal, una informació que serà estudiada pels tècnics. Llavors, aquests cercaran el sistema per reconduir la situació. En el cas de denúnies per moobing, si es comprova que tenen fonament, "serà necessari corregir l'actitud del responsable".
Comitè d'empresa
Manuel Pelarda confia que el comitè d'empresa del Reial Mallorca sigui una realitat en qüestió de mesos, una vegada entregat el preavís a la Direcció General de Treball i Salut Social. "Dia 27 es constituirà la mesa electoral amb la designació d'un president, un secretari i un vocal i, a partir d'aquí, s'elaborarà un cens per conprovar que tothom té dret a votar i es veurà la llista d'elegibles".El representant sindical mostrà clarament la seva sospita que l'acomiadament del cap de comunicació del club, Jordi Jiménez, no vagi íntimament lligada a la creació d'aquest òrgan -fet negat des de la directiva-. "Sabem, sense poder demostrar-ho, que n'hi ha una vinculació directa: era el nostre cap de llista per al comitè d'empresa i, per tant, la decisió no pareix en absolut cap casualitat".
El Mallorca acomiada el cap de comunicació, el periodista Jordi Jiménez
El Mallorca engegà ahir el periodista Jordi Jiménez, que fins ara hi exercia de cap de comunicació. Les causes que han precipitat la seva sortida no han estat revelades i l'entitat es limità simplement a informar-ne mitjançant un correu electrònic. En declaracions al programa A contracop, d'IB3 Ràdio, Jiménez se'n declarà "sorprès" i explicà que no podia parlar de les raons que havien motivat el seu acomiadament. El reporter afirmà que els mètodes utilitzats per Antoni Roca, el misser que portà a terme les entrevistes per aclarir d'on provenien determinades filtracions, s'assimilaven als de la "Gestapo". A més a més, manifestà que, d'ençà de l'arribada de Llorenç Serra Ferrer al club, s'hi havien viscut "situacions molt estranyes".
El que dio la orden se sale una vez más de rositas,