cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

...i altres herbes

Política i esports
Mai no és fàcil, i menys encara en temps de crisi, aconseguir un pressupost -diguem-ne digne- per al respectiu departament d'esports. La legislatura s'acaba i s'aproxima l'hora de fer balanç, de repassar la feina feta. En primer lloc, i abans de qualsevol altra consideració, s'ha de tenir en compte que la política esportiva ha canviat de mans durant la legislatura, tant al Govern, com al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma. Fou quan Antich, Armengol i Calvo decidiren expulsar de l'Executiu els fins aleshores socis d'Unió Mallorquina. Segur que s'han produït encerts i errades, però m'heu de permetre que destaqui una qüestió pendent de cada institució.

Anem a pams. I comencem pel Govern. Ja sabeu que el president Francesc Antich, en iniciar la legislatura, va fer una aposta -almanco formal- per l'esport, tota vegada que va crear per primera vegada en la història la Conselleria d'Esports. Mateu Cañellas n'era el màxim responsable. Posteriorment, segur que ho recordau, va desaparèixer la Conselleria i ara Diego González és el delegat de l'Esport, que depèn de la Conselleria de Presidència. La gran feina pendent és convertir el Palma Arena en una instal·lació moderna i, com a mínim, socialment rendible. S'hi fa imprescindible una reforma en profunditat.

Dolça Mulet fou inicialment la responsable d'Esports del Consell de Mallorca i ara n'exerceix Josefina Ramis. Per ventura, hi ha dues qüestions sagnants: la ja imprescindible reforma de Sant Ferran i cercar una ubicació fixa per al Museu de l'Esport. Finalment, l'Ajuntament de Palma ha tingut fins a tres regidors d'Esports. Em referesc, segur que ho recordau, a Antoni Moragues, Baldomero Oliver i Maribel González -l'actual-. Personalment, no puc entendre com és possible que el Palau Municipal d'Esports de Son Moix continuï tancat. Fou el 4 d'octubre del 2007 quan un cap de fibló causà importants desperfectes i encara avui no es pot utilitzar. Només la ineficàcia dels responsables municipals pot justificar tant de retard. Dit això, agaf avui el compromís de comentar ben aviat els principals èxits de l'àrea d'Esports de les tres institucions.

Fitxar
El Reial Mallorca ha deixat partir Fernando Cavenaghi, i crec que ha encertat, atès que Michael Laudrup no comptava amb l'argentí. Ja està bé així! Ara bé, fitxar és imprescindible, és una necessitat. El Reial Mallorca, lesionat Víctor Casadesús fins a finals de març, només disposa de Webó i Sergi Enrich. Ja sé que Castro i De Guzmán també poden jugar per darrere l'únic atacant, però així i tot em sembla ben necessari contractar un davanter.

Castro
Michael Laudrup, en acabar el partit contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón, assenyalà que Castro no havia estat titular, perquè li havien comentat que l'acord que havia de fer possible el seu adéu era quasi segur. Avui, Castro continua a Mallorca i són molts els que ja consideren fet que aquí acabarà la temporada. En tot cas, en primer lloc i abans de cap altra qüestió, Laudrup s'haurà d'esforçar molt per recuperar el millor Castro.

Aouate
Hi ha futbolistes amb sensibilitat. Ningú no ho dubta. El porter israelià Dudu Aouate ha convidat un grup de nins d'Israel que pateixen càncer a presenciar el partit d'avui a Son Moix. Es tracta, a més a més, d'un clar missatge a favor de la pau i contra la intolerància, d'infants àrabs i jueus. Aouate ho explica perfectament a la pàgina web del Reial Mallorca. "Volem enviar un missatge de pau i convivència. La convivència entre àrabs i jueus és possible i necessària. És el missatge que volem enviar al món", diu textualment. Idò bé, el grup de nins arribà ahir, presenciaran avui el partit de Lliga i acudiran diumenge a l'entrenament de l'equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.