nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
25°

Prop de 150 persones de les Illes Balears han competit en la segona fase de la Lliga del Paraulògic

Després de la participació de prop de 8.000 persones de 88 comarques dels Països Catalans a la primera fase, 149 jugadors de les Illes Balears es varen classificar per a la següent fase de la Lliga del Paraulògic.

Mallorca destaca amb 115 jugadors, sent l'illa que aporta més classificats. La segueixen Menorca, amb 20 classificats, i, finalment, Eivissa i Formentera amb 14.

«El format de la segona fase de la competició ha sigut més intens. Els 2.370 jugadors classificats han competit durant tres dies en l’àmbit regional, però aquesta vegada amb temps limitat per a cada partida. Dilluns van tenir 15 minuts per a aconseguir el màxim de punts possibles; dimarts, 10 minuts; i dimecres, només 5», han explicat.

Aquesta segona ronda ha seleccionat un total de 145 persones, que passaran a la fase següent, les semifinals presencials. Aquestes partides es jugaran durant el novembre en cinc ciutats dels Països Catalans: Barcelona, València, Palma, Andorra i Perpinyà. Cada ciutat comptarà amb un rusc diferent per evitar filtracions, i les proves, que duraran una hora, seran conduïdes pel filòleg i divulgador lingüístic Pau Vidal. Els jugadors amb els millors resultats es classificaran per a la gran final, que tendrà lloc el 14 de desembre a Barcelona.

Més comarques, més jugadors

L'organització considera «un èxit» haver ampliat la participació amb nous jugadors i més comarques, especialment fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, de manera que s’ha consolidat la presència del Paraulògic a tot el territori. «Es valora molt positivament haver superat la participació de l'any passat, malgrat no comptar amb el factor de la novetat. A més, tot i l’augment del nivell de dificultat, enguany els jugadors han respost amb puntuacions excel·lents», han destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.