cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
16°

Pedro Prieto, guardó d'honor dels Premis Rei En Jaume de Calvià per la seva carrera periodística

El periodista Pedro Prieto rebrà el guardó d'honor de la Comunicació en la gala dels Premis Rei En Jaumede Calvià. | Foto: Ajuntament de Calvià

Pedro Prieto rebrà el guardó d'honor de la Comunicació el pròxim 25 d'octubre en la gala dels Premis Rei En Jaume que concedeix l'Ajuntament de Calvià a través de l'àrea de Cultura. En aquesta vint-i-dosena edició es reconeix Prieto per la seva «incansable tasca com a periodista i el valor d'una feina que ha transcendit fronteres».

Nascut a Antigua (Fuerteventura), resideix a Palma des de fa més de sis dècades. Format en Magisteri, va exercir a les escoles parroquials de S'Arenal i Son Ferriol, i a la Graduada de la Indioteria. Es va iniciar en el periodisme a Ràdio Popular i Radio Juventud (va obtenir el Premi Ciutat de Palma de Ràdio de 1973) i va entrar a formar part de la plantilla d'Última Hora el 1974, casa amb la qual encara avui continua vinculat. Ha col·laborat amb altres mitjans, recentment amb esRadio971.

«Incansable viatger», ha estat cronista d'alguns dels moments més rellevants de la història recent, amb reportatges sobre el conflicte d'Irlanda del Nord o entrevistes com la que va fer a Daniel Ortega. També és reconegut per a dur als mitjans la dura realitat dels més desfavorits, una tasca en la qual ha estat un referent. No menys coneguda és la seva faceta de —com ell diu— «robar fotos, fer-les sense que el fotografiat se n'adoni, cosa que no deixa de ser un art».

Com a escriptor, ha publicat diversos llibres periodístics de les seves vivències en la professió com 'Así lo hicimos: crónicas de un reportero', 'Y que me quiten lo bailao', 'Palma, ciudades y pueblos en el mundo' i 'De Palma a Palma: cròniques d'un reporter a través del món'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Intrascendet, fa 3 dies
Aquests premis de Calvià no tenen cap importància, de la mateixa manera no en tenen cap dels atorgats per polítics. Són premis que es donen a gent amb la qual els polítics simpatitzen. A llegir els pregons de les festes del rei En Jaume de Calvià, sempre hi han convidad gent amb afinitats ideològiques segons els governs municipals de torn. Ningú no en fa cas, llevat dels polítics, els assessors, els càrrecs de confiança i els parents més propers de tots plegats.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquí, fa 3 dies
Premios rey jaime primero?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente