cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Mar i Terra enceta la vida docent

Els tallers de l'Aulafolc, centrats aquests primers mesos en la ximbomba, el ball de bot i el timbal, conviuran amb els cursos de l'Escola Municipal de Teatre

El Mar i Terra comença el 2011 iniciant la seva activitat docent, que girarà al voltant de dos eixos principals: els tallers de l'Aulafolc i els cursos de l'Escola Municipal de Teatre. Els tallers de l'Aulafolc, centrats en la promoció i la difusió de la cultura popular d'arrel tradicional, s'inauguraran demà amb Sant Antoni i Sant Sebastià: fes sonar la ximbomba, activitat que tindrà continuació divendres dia 14. Durant la primera part del tallers, els alumnes podran aprendre a construir una ximbomba, mentre que divendres es dedicaran a fer-les sonar i a cantar. D'aquesta manera, aquells que ho vulguin estaran ben preparats per gaudir plenament de les festes que s'acosten.

El taller d'Iniciació al ball de bot serà el següent a començar, en aquest cas dia 11. Aquest curs, que tindrà lloc cada dimarts de 20.00 a 21.00 hores, acabarà el 29 de març. Durant el mes de febrer, tindrà lloc la Iniciació al ball de bot per a famílies, un taller que permetrà als pares i fills dur a terme una activitat conjunta. Això sí, els més petits i els més grans aprendran en sales diferents les nocions bàsiques del ball de bot.

La percussió també tindrà el seu lloc en la programació docent de l'Aulafolc, en aquest cas amb el taller Fes sonar el timbal: música d'acompanyament a ball de dimonis i gegants. L'experta en cultura popular Joana Domenge serà la responsable d'impartir els tallers de l'Aulafolc, encara que per a la Iniciació al ball de bot per a famílies comptarà amb un col·laborador o col·laboradora que encara s'ha de determinar. Una altra dada indeterminada és el nombre d'inscrits que hi ha de moment per a aquests tallers, que tenen com a requisit un mínim de 10 persones i un màxim de 25. "La gent no està habituada encara a aquestes activitats i, a més, els començaments sempre són difícils", explicà Joana Domenge. Es tracta de les primeres activitats docents que es duran a terme en el renovat Mar i Terra, però no són les úniques que giren al voltant de la cultura popular, que també disposa d'un centre d'estudi i d'investigació i una biblioteca especialitzada.

Quant als tallers de l'Escola Municipal de Teatre, es tracta de dos cursos monogràfics. Percussió corporal n'és el primer. Tindrà lloc els dies 17, 18, 22, 24 i 25 de gener i està dirigit a tots aquells que vulguin desenvolupar tant el sentit del ritme com la coordinació. S'hi realitzaran jocs rítmics i exercicis progressius de percussió corporal. Així mateix, s'hi treballaran els ritmes en grup i els possibles bloquejos motrius individualment. L'altre curs monogràfic, titulat El clown viu emocions, s'impartirà del 12 de gener al 13 d'abril. L'objectiu és descobrir la personalitat clown que tots tenim amagada i que va molt més enllà dels personatges que estam acostumats a veure sota els envelats dels circs. A més a més, es crearan espectacles per presentar davant el públic.

Pel que fa a la propera programació de l'espai escènic, la figura de Neil Young serà una de les protagonistes d'aquest primer mes del 2011. El 21 i 22 de gener es projectarà el documental de Jim Jarmush Year of the horse (1997), sobre Neil Young i Crazy Horse. El mateix 22 es pronunciarà una conferència sobre aquest cantant nord-americà i s'oferirà un set acústic a càrrec de John Tirado.

S'Albaida presentarà el seu darrer disc, Soldemà, el pròxim divendres dia 14 dins el cicle Folc-certs, que també inclourà actuacions els dies 11 de febrer i 4 de març. Endemés, Pere Joan Martorell oferirà el taller Acosta't als instruments tradicionals de les Illes Balears del 23 al 25 de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.