nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Nova Editorial Moll presenta una guia de la llengua i la cultura catalanes: per als que la coneixen, per als que no la coneixen i contra els prejudicis

232745

Nova Editorial Moll ha publicat una nova edició de Conèixer (i reconèixer) la llengua i la cultura catalanes, un estudi d'Isidor Marí sobre la llengua i la cultura catalanes que es presentarà dijous 1 d’agost a la llibreria Mediterrània d’Eivissa.

A Eivissa Vila és a on va néixer, el 1949, el filòleg Isidor Marí. Però també una cruïlla cosmopolita, a on de vegades es fa difícil sentir parlar en català pel carrer, plena de persones de diferents cultures i que, cada estiu, visiten milions de turistes procedents dels més diversos països, molts dels quals ignoren que aquesta illa compta amb una llengua i cultura pròpies.

Justament per això serà a la ciutat d’Eivissa on es presentarà aquesta nova edició, ampliada i doble, en català i en castellà, de l'estudi que Marí havia tret a la llum el 1993. L’acte començarà a les vuit del vespre, amb la participació del filòleg i escriptor Bernat Joan; Antoni Mir, de Nova Editorial Moll; i l’autor. La versió catalana s’ha publicat gràcies al Consell de Mallorca, i la castellana, amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear.

Conèixer (i reconèixer) la llengua i la cultura catalanes és un recorregut per la història d’aquest idioma i les seves manifestacions culturals, des dels seus orígens fins als nostres dies. L’estudi va adreçat tant als lectors de l’àmbit lingüístic català, com, en la seva versió en castellà, a les persones de la resta de l’Estat espanyol.

Entre d’altres qüestions d’actualitat, Marí s’acosta als negacionismes sobre la unitat de la llengua, a les limitacions del seu estatus en l’àmbit estatal, a les polítiques educatives, al seu paper en les indústries culturals o al reconeixement del català a la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.