Músiques de la Mallorca Digna és un itinerari per diversos episodis de lluites socials de l'illa que són associats a cançons d'artistes compromesos. Des de Maria del Mar Bonet fins a Oprimits, passant per Calabruix o Al-Mayurqa, l'espectacle també pretén reivindicar i recuperar cançons de cantautors i grups mallorquins que han anat acompanyant les batalles ciutadanes, des del folk fins el punk.
Músiques de la Mallorca Digna és un concert de petit format, de veu i guitarra, que també té la seva versió didàctica per a escoles i instituts on s'acompanya de diapositives i explicacions. Marcel Pich ha format part de diversos grups, entre ells Taverners, i ha participat de diversos moviments i col·lectius relacionats amb lluites com la sobirania, l'ecologisme o l'anticapitalisme.
L'espectacle s'estrenà al maig a l'Espai Mallorca de Barcelona i continua amb actuacions a Mallorca i al País Valencià aquest estiu. A l'illa ja ha actuat a la Festa de la Flama de la Llengua (Castell d'Alaró) i aquest passat divendres 7 de juliol a Can Alcover (Palma). Aquest dimarts, 11 de juliol, és el torn de Llucmajor. Pich presentarà Músiques de la Mallorca digna al Claustre de Sant Bonaventura a les 21 hores.
A més, hi actuaran Calàpot, un grup de pop-rock del sud de Mallorca que debuten amb La Gran Vida Real. Uns textos de Maria Bellver són la llavor del seu debut. Liderat pel cantant i guitarrista Agustí Mestre, compta també entre els seus membres amb Jaume Amengual (piano i teclats), Rafel Mulet (baix elèctric) i Antoni Canyelles (bateria i percussions).
La Gran Vida Real (Blau Discmedi, 2017) és el primer treball del quartet de Santanyí. Cançons senzilles, intenses i càlides, Des de la veu íntima i personal d’Agustí Mestre, es deixen caure desitjos, records, contradiccions o reflexions, fotografiant primers plans de l’esser humà, que s’entrellacen amb elements naturals com la mar, la nit, o el cel.