algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
21°

Sumar anuncia la seva implantació a les Balears: «En 2027, estarem preparats per a recuperar les institucions de les Illes per a la ciutadania»

La secretària d'Organització estatal de Moviment Sumar, Lara Hernández, s'ha desplaçat aquest diumenge a Palma per a mantenir una trobada informal amb la militància i els simpatitzants del partit i «donar un missatge d'unió, esperança i agraïment».

Amb motiu de l'inici de curs polític, el partit impulsat per la vicepresidenta del Govern espanyol, Yolanda Díaz, ha iniciat una ronda de reunions a les diferents comunitats autònomes per a conèixer la realitat de cada territori i poder articular Moviment Sumar en els pròxims mesos.

«Balears va ser, durant el govern del Pacte de Progrés, exemple de polítiques progressistes i d'avanços socials i de gestió econòmica durant la crisi de la pandèmia, on varen saber, al contrari que Ayuso a Madrid, salvar vides i protegir la seva economia», ha afirmat aquest diumenge Hernández.

Quant a l'actual mandat del PP, la secretària d'Organització ha apuntat que aquest «reuneix el pitjor dels governs de Bauzá i Matas» perquè «l'única cosa que ha fet per la gent de les Balears és perdonar 70 milions en impostos als rics, fer amnisties urbanístiques mentre es nega a regular els lloguers i aplicar la Llei d'Habitatge estatal per a acabar amb l'especulació, i atacar la llengua pròpia de les Illes, el català».

Hernández no ha volgut acabar la seva intervenció sense donar «un missatge d'esperança»: «En 2027, Sumar estarà preparat per a recuperar les institucions de les Illes per a la ciutadania i retornar-li la il·lusió a un electorat que va votar en massa en 2023 per a impedir que Feijóo i Abascal ocupassin la Moncloa i posassin en marxa la seva agenda ultraliberal de retallades de drets per a la gent treballadora». «És necessari construir una alternativa política que retorni la il·lusió a l'electorat progressista que es va quedar a casa les passades eleccions europees», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mosca collonera, fa 2 dies
I les dretes fregant-se les mans davant la nova divisió de les esquerres. Gràcies, Sumar!
Valoració:6menosmas
Per Error, fa 2 dies
El tema no és si un vota PP o papà, el tema és que tant si en votam uns com si votam els altres els desastres estan servits. Celebrades les eleccions, és qüestió de deixar passar el temps per comprovar els desastres.
Valoració:3menosmas
Per catalinero, fa 2 dies
Izquierda Unida y Podemos ya están trabajando en una próxima coalición de ultraizquierda española que supere a Sumar. No cuentan ni con Yolanda Díaz ni con Íñigo Errejón.
Valoració:-2menosmas
Per Tomeu, fa 3 dies
Mai m'ho haguera pensat.
Però m'ha arribat el moment de votar el PP.
Valoració:-9menosmas
Per rastrojera, fa 3 dies
Como puta por rastrojo que espera al cliente, igual me siento ante la llegada del año 2027.
Será gros.
Valoració:-4menosmas
Per Cap problema, fa 3 dies
Més i Sumar no es diferencien gaire; a Madrid conviuen plàcidament. De cara al futur pactaran, si convé. Faran números i després decidiran. Dependrà de la conjuntura del moment. El català no serà cap problema; ja no ho va ser durant les dues darreres legislatures perquè la defensa del català ja no és cap prioritat per a ningú.
Valoració:10menosmas
Per No, fa 3 dies
Sumar pot arribar a acords amb Més. No hi ha gaires diferències entre uns i altres. Potser a mesura que s'aproparan les eleccions futures faran veure que hi ha algunes diferències, però faran números i si convé, organitzaran una coalició.
Valoració:4menosmas
Per Arnau de Vallgornera, fa 3 dies
Sumar sols pot implantar-se a Mallorca desplaçant Més. Quina diferència hi ha entre un i altre? Que Sumar no xerra mallorquí i potser per això tendrà èxit.
Valoració:10menosmas
Per Pere Mateu, fa 3 dies
Esta ronda la pago yo, forasterum a dojo
Valoració:2menosmas
Per Restar, fa 3 dies
Que optimistas. Están bajando elección tras eleccion
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente