algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Sumar proposa prohibir els lloguers turístics a les Balears si el propietari no resideix a l'habitatge

233587

La formació política Sumar ha proposat seguir l'exemple de ciutats com Nova York per prohibir el lloguer vacacional a les Illes Balears sempre que el propietari no visqui a la propietat.

El partit ha assegurat a través del seu compte de X (antic Twitter) que el 86% de la ciutadania de les Balears estaria a favor de prohibir el lloguer turístic per garantir el dret a l'habitatge dels residents.

La iniciativa de Sumar pren com a referència la nova normativa de Nova York, que a partir del 5 de setembre prohibirà els lloguers de curta durada si l’estada és inferior a un mes i no es comparteix amb el propietari.

Aquesta llei, coneguda com a Local Law 18, exigeix que els propietaris registrin les seves propietats a l'Ajuntament i estableix sancions de fins a 5.000 dòlars per incompliments. Segons recull el digital El Salto, aquesta nova regulació ha tengut un impacte immediat a la ciutat estatunidenca, amb la desaparició de milers d’anuncis de plataformes com Airbnb.

«Davant l'emergència habitacional que pateixen les nostres illes, la ciutadania ens marca el camí com reflecteix l'enquesta de Gadeso. Prohibir tot el lloguer turístic per garantir que la gent resident a les illes tengui accés a un habitatge digne i assequible», han reivindicat des de Sumar Illes Balears.

A més, des de la formació han afegit que «el bipartidisme només proposa construir, construir i construir més al país dels 3 milions de cases buides. I ja sabem on ens porta això. Hi ha alternatives menys depredadores que ja estan en marxa en uns altres països», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 21 dies
Això sí! Ho subscric totalment. Qui no ho vulgui fer, que no ho faci, però això pot salvar a més d'un d'haver de vendre ca seva. I si venem Mallorca si que anirem venuts, valgui la redundància.
Valoració:2menosmas
Per estau bé?, fa 22 dies
O sea que yo puedo alquilar una o dos habitaciones de mi vivienda, a condición de que viva en ella.
O sea el típico realquilar metiendo a gente que no conozco, en mi casa.
¿Esta tropa está en sus cabales?
Valoració:-10menosmas
Per Nifre, fa 22 dies
Per què la solució a tot ha de ser sempre la prohibició? Per què no regular de debò, amb vigilància, inspeccions i revocació de llicència quan hi ha irregularitats?
Posats a "prohibir", bona part de la massificació a Barcelona prové de la proliferació dels hostels. Aquí també van a més, però ningú no reacciona.
I si enlloc d'atacar el lloguer turístic anam contra les ofertes hoteleres de preus baixos? O contra les companyies aèries low cost que omplen Mallorca de gent per quatre rals i que ni tan sols té reserva d'allotjament i dorm a les platges?
Per què anar en contra d'un propietari local que lloga una vivenda a curt termini i, per contra, fer el joc a empreses turístiques (cadenes hoteleres i companyies aèries) de fora que sols són a l'illa per treure'n un benefici que no es queda a ca nostra.
Em sembla que, com sempre, estam errant l'objectiu i, si no tenim clar contra què anam poc remei posarem al mal.
Valoració:-4menosmas
Per segur, fa 22 dies
Continuo.
En mi finca hay una familia coreana propietaria del piso donde viven.
Lo vendieron unos de Manacor.
Por cierto, jamás he visto gente más sencilla, callada, educada como ellos.
Valoració:2menosmas
Per ACirer, fa 22 dies
En resposta a Xec, cordialment.
Fas una anàlisi raonada i raonable. Tanmateix, oblides que el moviment anti ETV és universal i que està comprovat que és perniciós, no sols perquè incrementa absurdament el preu dels lloguers, sinó perquè perverteix la convivència en els barris de les ciutats, que deixen de ser l'espai natural dels residents.
Oblides, també, que qui s'hi oposa rebutja igualment la creació de noves places hoteleres, que no vol més hotels ni a Ciutat, ni a la costa, i molt manco en territori agrari, que reclama els espais públics segrestats per la turistificació...
I planteges la guerra dels lobbies i de les forces polítiques que els emparen i els engreixen... Amb això oblides que molta, molta gent, no confia en cap partit polític ni amb aquesta democràcia de pa sucat amb oli... ara com ara és el que hi ha, d'acord, però el més important de tot és la presa de consciència de la societat civil, que pensa, reflexiona, s'emprenya, s'organitza i proposa alternatives a tot aquest desgavell. Oblides, em sembla, que hem arribat a la majoria d'edat.
Valoració:10menosmas
Per segur, fa 22 dies
Nos hablan de millones de casas vacías, pero callan los motivos.
Y los saben, pero mirando hacia otro lado.
Mientras el propietario no tenga garantía total y absoluta de cobro y que su vivienda sea respetada, miles de pisos no saldrán al mercado. Lo queráis, o no.
Otro. Si muchos extranjeros tienen casa propia en las islas, se debe a que los isleños se las han vendido. Y no hay más.
Valoració:5menosmas
Per Fora ETV de les nostre illes, fa 23 dies
S'ha de prohibir! Si a qualque mallorquí li dol no poder fer negoci turístic, que no s'amoïni ni s'estiri dels cabells. Pot seguir fent negoci. Pot llogar-lo a residents i treure una renda, com s'ha fet sempre. El que passa és que aquí tots volen fer-se rics en perjudici de les generacions futures. El lloguer a residents crea rendes i fomenta la vida!
Valoració:14menosmas
Per Xec, fa 23 dies
El lobby hoteler mana, i encara ens pensarem que ens fan un servei "alliberant casa perquè els nostres fills i nebots es puguin emancipar".

Hem doblat la població en poques dècades. A Formentera, per exemple, en 20 anys.

A Palma hi ha un màxim de 1000 habitatges turístics (comptant il·legals), més de 40 mil places hoteleres (amb els seus temporers habitant on poden), i uns 30.000 pisos buits. Però resulta que la massificació i, a la vegada, la manca d'habitatge és el lloguer turístic.

Errar la diagnosi, en aquest cas, implica que no quedi un duro a Balears, tot pels de sempre. I també, que el problema que es pretén solucionar, segueixi sense solució i inflant-se. La massificació continuarà perquè s'obren nous hotels (ja ho sabien que perseguirien el lloguer turístic, ells són darrere aquesta persecució) i s'amplien terrasses, mentre diuen que desmassifiquen alliberant cases que, en realitat, serviran per poder dur més treballadors amb salaris de subsistència.

És normal que Sumar s'apunti a la crema de bruixes, ja que es nodreix d'aquest treballador pobre aliè a la cultura pròpia, d'importació com més recent millor. De fet, és el nínxol també de Vox i PSOE. El PP, per la seva part, és el partit del lobby per excel·lència. La pinça és evident.

Un dia el problema és el preu dels productes de primera necessitat (i altres); l'endemà és el preu de l'habitatge; el següent és el preu de l'energia. D'una manera o altra aconsegueixen que no vegem que el problema són els salaris, que no segueixen la inflació, que es veu amb tot. I ens fan creure que el problema de l'habitatge a un lloc que incorpora cada any una Ciutadella (més de 20.000) de nous residents se soluciona oferint casa barata a tothom que hi vulgui viure.

Per què no proposa Sumar que només puguin fer lloguer turístic a Balears els residents a Balears? O, per què no, que només puguin comprar cases a Balears els residents a Balears? O que tots els treballadors hagin de saber català? Això sí que faria que construir o aportar nous habitatges signifiqui que el teu nebot es pugui emancipar. Però no, tot gira entorn de possibilitar que cada any hi hagi 20-30 mil nous residents aliens a la cultura pròpia, potencials votants d'aquests partits, i que tot el negoci sigui pel lobby.

I els sindicats amb seu a Madrid? Hi ha cap altre lloc al món on els sindicats, en lloc de plantar-se i exigir salaris decents i que es posi en valor allò que poden aportar els ciutadans del territori, es preocupin perquè els cacics puguin importar tanta mà d'obra barata com vulguin? Ho fan tan descaradament que ni ens adonam de com n'és d'indecent.

Ara veurem si l'esquerra sobiranista segueix a remolc del relat de la pseudo esquerra espanyola, o si té capacitat i valor per superar aquesta superficialitat que ens duu a perdre.
Valoració:19menosmas
Per ACirer, fa 23 dies
100% D'ACORD!
Valoració:9menosmas
Per De Asprer, fa 23 dies
S´ha de prohibir. 100% de acord. Curiosament, aquest partit politit ho va promoure.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente