nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

MÉS reclama al Govern espanyol esbucar la Feixina, retornar la casa d’Emili Darder i declarar Es Fortí d’Illetes com a Espai de Memòria

Coincidint amb la visita a Palma del ministre de Memòria Democràtica, MÉS per Mallorca ha demanat a Ángel Victor Torres tres mesures concretes «per avançar en la consolidació de la memòria històrica i reparar de manera digna a les víctimes del franquisme». En concret, el diputat Vicenç Vidal i la consellera insular Catalina Inés han demanat esbucar el monòlit de la Feixina, retornar la casa d'Emili Darder i declarar Es fortí d'Illetes com a espai de memòria, tres peticions, ha recordat Vidal, emparades per la legislació vigent.

Pel que fa a l'esbucament de la Feixina, la portaveu adjunta de MÉS al Consell, Catalina Inés Perelló ha insistit que el monòlit franquista ha estat protegit per l'actual govern insular. No obstant això, Perelló ha remarcat que la llei estatal de memòria si permetria el seu esbucament. «El ministre té una oportunitat per dignificar aquest espai de Palma i retornar la dignitat a les víctimes».

Pel que fa a Es Fortí d'Illetes, Perelló ha insistit que és l'únic centre de repressió, detenció i afusellaments que a Mallorca encara conserva les construccions i els edificis, les dependències carceràries i la fisonomia interior i exterior que tenia durant l'època. «Cal declarar-lo com espai de memòria».

El diputat Vicenç Vidal ha reiterat la petició perquè l'Estat retorni la casa d'Emili Darder a Palma. L'habitatge de Darder va ser requisat i expropiat per les autoritats franquistes. Vidal ha reivindicat «la fi d'un espoli que ja ha durat massa, fruit d'un botí de conquesta i que és un escàndol democràtic». El diputat ha anunciat que, a més de reclamar a l'Estat que retorni l'immoble, s'hauria de crear en aquest edifici «un centre d'interpretació sobre drets humans i civisme».

Finalment, Vidal ha criticat la hipocresia del Govern de Marga Prohens per l'assistència de membres de l'executiu a l'homenatge a les víctimes que avui s'ha celebrat al cementeri de Palma. «Per una banda, deroguen la llei de memòria i per altra venen aquí. No tenen vergonya; són uns hipòcrites», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa devers d'un mes
Tots els tràmits es Feran,però el TSIB, ho desestimar,podeu consultar les hemerotecas,i meins buidar els poals de fakes....

Valoració:-3menosmas
Per Ja hi tornam a ser, fa devers d'un mes
Ja hi tornam a ser. Exigir als nous mandataris coses que ells no han fet durant els 8 anys que estaven al poder. Demostren dues coses, no saber governar i fer oposició hipòcrita. Que volen? Perdre els pocs votants que els queden? Van per bon cami.
Valoració:-6menosmas
Per Fracàs, fa devers d'un mes
El problema de governar, o sigui gestionar el funcionament de les institucions al servei del sistema capitalista i de la monarquia espanyola, és que quan ho fan, obliden el que predicaven quan estaven a l'oposició. I és per això que quan tornen a l'oposició perquè han desenganyat els votants, després ja no tenen credibilitat per proposar res. Això és el que ara li passa als de Més. Tot reduït a enviar fotos i comunicats a la premsa debades. Fracàs total. És per això que la Monarquia i el principal partit avalador de la monarquia, el PSOE, estan ben tranquils.
Valoració:-2menosmas
Per deman, fa devers d'un mes
¡Cullons!
¿Y todo esto porqué no lo pedíais cuando estaba Barmengol?
Creo que los herederos de Darder aceptaron un justiprecio.
Valoració:-16menosmas
Per Manuel Montaner, fa devers d'un mes
I tot el Club Militar Es Fortí per tots els ciutadans
Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente