algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
22°

Amnistia a la carta per als policies espanyols i amb comptagotes pels independentistes catalans

La justícia espanyola és molt espanyola... i molt poc justa. Una vegada més fa parts i quarts. Per als policies espanyols, tot són facilitats per acollir-se a l'amnistia. En canvi, per als independentistes catalans, l'amnistia s'aplica amb comptagotes i amb tota mena d'entrebancs.

Els policies agressors, amnistiats

Els quaranta-sis agents de la Policia espanyola processats per les agressions als votants del Primer d’Octubre han estat amnistiats. El titular del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, Francesc Miralles, n’ha extingit la responsabilitat penal perquè considera que aquestes agressions són emparades per la llei d’amnistia, que recull les accions policíaques que no constitueixin tortures o tractes degradants i que no hagin superat un llindar mínim de gravetat.

Aquesta resolució arriba després d'allargar durant sis anys i mig la investigació contra els agents, obstaculitzada contínuament per la fiscalia. El jutge havia aconseguit de mantenir les acusacions contra els agents i dur-los a les portes del judici. Però ara la llei d’amnistia l’obliga a extingir-ne la responsabilitat penal. Caldrà veure què passarà amb els agents que varen cometre agressions greus, com l’encausat pel cas de Roger Español. L’amnistia sí que exclou els delictes d’aquesta mena que superin un llindar de gravetat mínim.

Els agressors a Girona també demanen l'amnistia

Les defenses han començat a demanar l’amnistia per als vint-i-set policies espanyols processats per les agressions als votants del Primer d’Octubre a Girona. L’escrit d’una de les defenses, que ha demanat que s’apliqui la llei al seu client i a la resta de processats, argumenta que les càrregues policials queden emparades per la llei, i que els delictes que haurien comès els policies es van dur a terme en defensa de la legalitat i l’ordre constitucional. A més, assenyala que, a parer seu, es va fer servir la força en la seva mínima expressió i «amb la proporcionalitat i la mesura necessàries».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa devers 20 hores
El tractorista diciendo a los demás que no digan tonterías.
El mundo al revés.
Valoració:-3menosmas
Per escardapenyes, fa 1 dia
@ destroyer
Que el rècord de governs corruptes sempre será del PP, tant estatal com autonómic com de partits. politics.
Si hagués de escriure tots el noms desde Rodrigo Rato, totes les granotes,,, de Esperanza Aguirre, de Valéncia i del Jaumet &company no me basteria una semana. NO DIGUIS MÉS DOIS.
Valoració:5menosmas
Per escardapenyes, fa 1 dia
I esperau un poc, que ara vendrá l'Ayuso i dirá que els vol condecorar per " mérito en el trabajo" .Spain.... is different.
Ens donan hostias primer, i després ens diuen que enstimen, que els jutgin per masclistes i violéncia de género.
Salut i República Paīsos Cátalans .
Valoració:8menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 1 dia
No siguem ingenus. Per què creieu que tants de catalans volen la independència ?

La (in)justícia espanyola lawfare solament està al servei de la fal·làcia de la unitat indivisible i indissoluble d'Espanya ("indivisible" fins que qualque territori s'independitza, així ha estat des del segle XVI, i de moment, fins el 1976 amb la separació de la unitat d'Espanya de la 53a província espanyola), la qual segons els xovinistes espanyols està, com ho han demostrar amb fets i abastament, per damunt de la Democràcia i els Drets Humans.
El que costa de creure és que d'ençà el 2017 hi hagi qualcú que encara tingui dubtes de com actua l'estat espanyol i hi hagi qui encara els hi vulgui donar "oportunitats" de canvi.

Que han de fer més des de l'estat espanyol per a capir com son ?

Ja fa anys la (in) justícia espanyola s'ha independitzat de facto de la Unió Europea, fins al punt que hi ha "ordres" de "captura" i assetjament de persones, que únicament serveixen per al territori estricte al dedins de l'estat espanyol, és a dir d'ús intern domèstic i aïllacionista espanyol.
Valoració:6menosmas
Per Pepet, fa 1 dia
Com en el "glorios" temps del no-do just faltava emprear armes de foc...
Valoració:1menosmas
Per Destroyer, fa 2 dies
La chusma separata que atacó nuestras libertades deberia estar en la cárcel. Si están en la calle es por un gobierno corrupto, el de Begoña, Koldo y el hermano que necesitan el poder para no acabar entre rejas.
Valoració:-10menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 2 dies
El PSOE és d'un altre Planeta. És capaç de jugar amb els vots de Unidas Podemos per alliberar violadors i amb els d'ERC i Junts x Cat per alliberar policies condemnats. Vull que quedi clar que sempre un servidor va recomanar a l'independentisme no acceptar l'amnistia, amb la qual cosa els policies tampoc no haurien resultats beneficiats. Vaig rebre molts de vots negatius. Tinc un problema: no cobr euros ni faig factures pels meus comentaris, articles o consells.... i si en una societat capitalista no emetes factures no et fa cas ningú. Ara, el meu objectiu no és que em facin cas. El meu objectiu és compartir el que crec que és el millor pel meu entorn, independentment de si em fan cas o hi voten en contra. Jo era dolent per desaconsellar negociar l'amnistia. Sort a tothom.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente