nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

Vicenç Vidal és l'únic diputat del grup de Sumar que vota a favor del reconeixement de Kosovo al Congrés

Vicenç Vidal, diputat del grup de Sumar, ha destacat aquest dijous en el Congrés dels Diputats per ser l'únic membre del seu grup parlamentari en votar a favor del reconeixement de la República de Kosovo. Vidal ha manifestat el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació dels pobles d'arreu del món, defensant el seu vot com una expressió de les seves conviccions sobiranistes i internacionalistes.

A través del seu compte de Twitter, Vidal ha explicat: «Fa una estona al @Congreso_Es he votat, com a sobiranista i internacionalista compromès amb el dret a l'autodeterminació dels pobles d'arreu del món, a favor del reconeixement de la República de Kosovo».

El vot de Vicenç Vidal contrasta amb la postura majoritària del seu grup, Sumar, que no ha donat suport al reconeixement de Kosovo. Aquesta discrepància subratlla les diverses perspectives internes dins de la coalició en temes de política exterior i autodeterminació.

Kosovo, que va declarar la seva independència de Sèrbia el 2008, és reconeguda per més de 100 països, però encara no ha aconseguit un reconeixement unànime a nivell internacional. El suport de figures com Vicenç Vidal posa de manifest la importància i la complexitat del debat sobre l'autodeterminació i el reconeixement internacional dels nous estats.

En la seva piulada, Vidal ha fet mencionat al davanter centre del Mallorca Vedat Muriqi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Felanitxer, fa devers 19 hores
I quin va ser és resultat de sa votació?
Sense aquesta informació sa notícia queda coixa...
Valoració:2menosmas
Per Xx, fa 1 dia
Hay gente pa too.
Valoració:-5menosmas
Per Che, fa 1 dia
uff¡ ja tens justificat el teu astronòmic sou
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa 2 dies
Molt bé per el Senyor Vidal. Amb molta diferència, és el més demòcrata de tots els Diputats que representen a les Illes Balears en el Congrés dels Diputats d'Espanya. Ningú es pot dir demòcrata si no respecta el dret dels altres pobles a l’autodeterminació.
Valoració:17menosmas
Per Lluís Martí, fa 2 dies
I això que Kosovo va patir una brutal agressió Sèrbia que molts han qualificat de genocidi. Vicenç Vidal fa molt ben fet d'anar pel seu compte en temes tan evidents com aquest. Espanya és un dels pocs estats europeus que nega el reconeixement de Kosovo. En canvi sí que ho han fet França, Alemanya i Itàlia, potències bastant més importants.
Valoració:16menosmas
Per Sortir, fa 2 dies
Hauria de fer com els de Podemos, sortir d'aquest grup. Tanmateix el partit d'aquesta Yolanda Diaz no serveix més que per anar al darrere del PSOE.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente