algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
22°

El Consell de Mallorca emet un informe desfavorable sobre el projecte de macrogranja a Sineu

El Consell de Mallorca ha emès un informe desfavorable sobre el projecte de la macrogranja de gallines que l'empresa Avícola Son Perot té plantejat fer a Sineu.

D'acord amb un informe a què ha tengut accés Europa Press, la institució insular considera que el projecte presentat «no fa cap referència al planejament municipal vigent, ni al procediment de les activitats subjectes a autorització ambiental integrada (AAI), ni a la documentació requerida per l'Avaluació d'Impacte Ambiental (AIA)».

Alhora, han recalcat a l'empresa que cal fer «referència directa» a les normes urbanístiques de Sineu i «justificar el compliment de les condicions que no són objecte d'exoneració».

En aquest sentit, li demanen que s'atengui la normativa que regula la protecció de l'arbrat, les excavacions a cel obert -ja que es projecta en zona d'interès miner- o els abocaments de fems, perquè «no s'admet que aquests afectin terrenys agrícoles, ramaders, forestals ni que s'ubiquin a llits de corrents d'aigües, paisatges pintorescos i rodalies d'àrees de població o àrees turístiques». També reclama la protecció de les possessions rústiques pintoresques o cenyir-se a la legislació d'emmagatzematge d'aigües pluvials.

A més, l'informe del Consell observa que juntament amb el projecte tècnic s'aporten una sèrie de plànols d'informació dels quals «no se n'indica la procedència» i «tampoc no es justifica ni s'analitza, a la memòria del projecte tècnic, si aquests suposen condicionants o limitacions per al projecte».

En tot cas, han remarcat que el projecte haurà de sol·licitar un informe a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural perquè aquesta defineixi si es tracta d'una zona de gran interès agrícola o perquè autoritzi activitats i usos del sector primari i indústries de transformació agrària del sector secundari.

Pel que fa a l'aspecte urbanístic, han assenyalat que «manca justificació» del compliment del planejament vigent de Sineu i, sobre l'autorització ambiental integrada, han incidit que ha d'anar acompanyada de l'informe urbanístic municipal on s'acrediti que el projecte s'adequa al planejament urbanístic vigent i tenir en compte que, una vegada atorgada l'autorització ambiental integrada, s'haurà de tramitar i disposar de la llicència urbanística municipal.

Cal recordar que el projecte de macrogranja s'ubicaria en una parcel·la de gairebé 71.000 metres quadrats, que pretén acollir més de 700.000 gallines ponedores i de cria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.