algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
25°

Creus que s'hauria de permetre la construcció de la macrogranja de gallines de Sineu?

Nombroses entitats han mostrat el seu rebuig al projecte de macrogranja de Sineu. | Foto: Europa Press

Una de les polèmiques d'aquestes setmanes és el projecte de construcció d'una macrogranja de gallines a la finca de Son Venrell, al costat de Sineu i Maria de la Salut. El promotor és una empresa local amb seu a Manacor i preveu edificar una macrogranja amb capacitat per a més de 700.000 gallines.

Tal com ja ha explicat dBalears, el projecte ha generat una forta contestació social. En aquest sentit, La Federació d'Associacions de Benestar Animal de les Balears, Baldea, ha avisat aquest de les «condicions d'amuntegament» de les gallines en la macrogranja avícola projectada a Sineu, un projecte que «condemna als animals» a una «vida miserable». «Nou gallines per metre quadrat no és espai suficient», han protestat.

El projecte de la macrogranja es troba actualment en fase d'exposició pública en el Servei d'Assessorament Ambiental de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Sostenibilitat. A banda de Baldea, Associacions com Greenpeace, GOB i Apaema ja han mostrat el seu rebuig al projecte, així com el mateix Ajuntament de Sineu, que ha organitzat trobades informatives per a facilitar als veïns la presentació d'al·legacions.

Una altra de les entitats que també ha expressat el seu rebuig a la granja avícola és Pla de Mallorca XXI, que ha demanat que es cancel·li la seva execució i es revisi de manera exhaustiva. «La creació de la macrogranja a Sineu implica un gran impacte, a causa de diversos factors com el consum de recursos naturals com l'aigua, ja que es preveu que consumeixi 60.000 metres cúbics a l'any, la qual cosa preocupa especialment atesa l'escassa disponibilitat», han advertit.

Pla de Mallorca també ha assenyalat que la presència de la granja «pot afectar negativament en la qualitat de vida dels residents, a causa de les possibles olors i sorolls», i crida l'atenció sobre «la poca coherència que té situar una explotació avícola intensiva pròxima a la zona de les Mines, espai inclòs dins de l'inventari balear de zones humides i d'alta importància biològica, i que recentment s'ha aprovat que sigui adquirida per l'executiu autonòmic».

A més, entre altres consideracions, Pla de Mallorca ha recalcat que en 2023, la Comissió Balear de Medi Ambient ja va imposar una multa de 200.000 euros a la mateixa empresa «per no disposar de la pertinent autorització ambiental integrada de la finca de s'Allapassa».

Sigui com vulgui, dBalears demana als seus lectors si consideren que s'hauria de permetre la construcció de la macrogranja de gallines de Sineu. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-No, és un despropòsit mediambiental que crearà greus problemes.

-Sí, és una oportunitat per a diversificar l'economia i generar beneficis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per María Magdalena Bergas Pastor, fa 12 dies
Així com van les coses sembla que esteim en un parèntesi per modificar alguns aspectes per poder fer aquesta granja.
No és aquesta la qüestió. A Mallorca no hi pot haver una instal.lació així.
Macrogranja MAI!!!
Valoració:2menosmas
Per La gallina turuleta, fa 13 dies
Si no ho sabeu, les hormones que les donen, entre altres efectes perniciosos, fan créixer les mames. Dels tios també, vull dir.
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa 13 dies
Per a problemes complexos, no hi ha solucions senzilles.
Mentre arribin a les Illes, mercaderies de procedència desconeguda ( entre elles els ous i la carn de pollastre) a preus rebentats, la nostra pagesia no podrà produir els aliments que necessitem i s’ha de dedicar a produir aliments exquisits per a l’exportació o enfocats per a molt poc consum local.
Ningú pot dedicar-se de manera sana i respectuosa amb el medi ambient, a produir ous i vendre'ls a un euro la dotzena.
Si volem ous a preus rebentats i assequibles per a la nostra economia familiar, sense qüestionar-nos més coses, hem d'admetre que vinguin d'origen desconegut o que una gran empresa faci el disbarat de produir a gran escala i sense importar el cost mediambiental.
Valoració:1menosmas
Per Casandra, fa 13 dies
Que no venguin tants de turistes ni gent per cuidar-los i no necessitarem tantes gallines per alimentar-los.
Perquè què pensen fer en no bastar la macrogranja? que comencin a posar-hi remei ara!
Valoració:4menosmas
Per judith cobeña guàrdia, fa 13 dies
És una barbaritat.
Valoració:6menosmas
Per Lorenzo Abraham Sabater, fa 14 dies
No a la Macrogranja de gallinas a sineu
Valoració:5menosmas
Per Joana Seguí Bonnin, fa 14 dies
De cap manera ni a Sineu ni a lloc
Valoració:11menosmas
Per Isabel alomar vanrell, fa 14 dies
Uuna vertadera barbaritat a les Balears. Que la duguin per Cáceres o Badajoz que hi ha molt de terren ny perdut
Valoració:4menosmas
Per Arxi, fa 14 dies
És de salvatges promocionar aquestes macrogranges...la qualitat de vida dels animals, no compta a l'hora d'omplir-se les butxaques...espero que els promotors d'aquestes macrogranges i consumidors ho paguin amb la seva salut!
Valoració:16menosmas
Per Martí ferriol, fa 14 dies
No,no i no això no pot ser, no podem consentir que per què uns quants s'omplin les butxaques s'haguin de fotre dos pobles
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente