nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 18°
20°

Albert Hauf, nomenat Fill Il·lustre en mig d'un càlid homenatge

El filòleg solleric, Albert Hauf i Valls (1938), catedràtic de la Universitat de València i membre destacat de l'Institut d'Estudis Catalans i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha estat declarat aquest dissabte Fill Il·lustre de la ciutat de Sóller. La distinció ha estat aprovada per unanimitat en un Plenari extraordinari al qual han assistit nombrosos convidats, públic i autoritats. L'historiador Antoni Quetglas Cifre, en qualitat d'instructor del nomenament, ha estat l'encarregat de llegir els sobrats mèrits d'Albert Hauf per ser mereixedor de la màxima distinció atorgada pel municipi.

Hauf ha agraït molt el nomenament i en el seu discurs de resposta ha fet un emotiu repàs de la seva infantesa a Sóller, amb un especial record cap a la seva mare la qual, tot i les dificultats del moment "sempre em va encoratjar a estudiar", va dir l'homenejat. Hauf també va tenir paraules reivindicatives envers la llengua i la cultura "que estan ara en perill", afirmà.

Tots els portaveus municipals van felicitar Hauf i van defensar els mèrits acumulats durant la seva llarga i fructífera trajectòria científica, acadèmica i professional. El retrat d'Albert Hauf, en aquesta ocasió realitzat per l'artista Marta Bejarano, figurarà a partir d'ara a la Galeria de Fills Il·lustres de les Cases de la Vila.

El nou Fill Il·lustre va rebre nombroses felicitacions de molts de sollerics assistents a l'acte institucional, entre ells l'únic Fill Il·lustre encara viu, l'artista Lluis Castaldo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.