algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

Sol·liciten una moratòria per frenar l'increment de centrals fotovoltaiques a Santa Maria del Camí

L'Associació d'Amics de la Vall de Coanegra, adherida a la «PLATAFORMA RENOVABLES SÍ, PERÒ AIXÍ NO!», ha registrat aquest dimecres a l'Ajuntament de Santa Maria del Camí una petició per a una moratòria en la tramitació de centrals industrials fotovoltaiques en sòl rústic. Aquesta demanda es dirigeix a les administracions competents, que són el Consell de Mallorca i la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern de les Illes Balears.

Actualment, en el terme municipal de Santa Maria del Camí, hi ha diverses centrals industrials fotovoltaiques en tramitació que ocupen grans extensions de sòl rústic amb alt valor agrari, paisatgístic i ambiental. L'Associació alerta que aquesta proliferació de centrals tindrà un gran impacte sobre el sòl rústic, transformant el paisatge, les zones de cultiu i les garrigues mediterrànies, i afectant negativament la qualitat de vida dels residents.

A més, denuncien que aquesta situació usurpa les competències de planificació urbanística i territorial de l'Ajuntament, i crea una situació d'indefensió per a la població i la mateixa administració local, ja que les ubicacions dels projectes es decideixen en funció dels interessos dels promotors i sovint sense respectar la normativa local.

L'Associació demana que es potenciï la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sostres i teulades de naus industrials, centres comercials, edificis públics i privats, infraestructures públiques a zones periurbanes, sobre la xarxa ferroviària, trams de carreteres i autopistes, aparcaments o espais degradats. Per acabar, reclamen que «és necessària la participació de la ciutadania en la transició energètica i la democratització de l'energia mitjançant Comunitats Energètiques i l'Autoconsum».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.