cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

Artà vol rebre turistes tot l'any

L'Ajuntament invertirà gairebé dos milions d'euros en un pla de desestacionalització turística que posarà en valor els recursos naturals, culturals i rurals del municipi. Falta que el Govern balear hi doni el vistiplau

"Volem aprofitar el potencial turístic que tenim, volem mostrar Artà com el que és, un poble que ha sabut conservar el seu patrimoni i que per això es pot convertir en un dels punts més atractius de Balears", explica el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Artà Bartomeu Gili.

I és que el seu departament fa temps que estudia "fer un canvi de rumb en l’economia del poble". Per això ha elaborat el Pla de desenvolupament i desestacionalització turística, que ja té el suport dels gestors del parc natural de Llevant, els comerciants, els restauradors, la cooperativa agrícola i ramadera i altres entitats del municipi.

Pendents de Palma

"El pla té un pressupost d’1.816.000 euros, que finançarem a parts iguals l’Ajuntament, el Govern balear i el Govern central", afirma Gili. Ara, però, l’àrea de turisme està pendent que el govern autonòmic aprovi la subvenció i que "ho tramiti tot amb Madrid", assegura el regidor.

Tot i així Gili afirma que amb subvenció o sense "volem seguir aquesta línia perquè sabem que és la línia que seguiran els nostres ciutadans i els nostres empresaris."

Deixant de banda intervencions faraòniques, el projecte preveu aprofitar "una de les zones turístiques de Mallorca amb més projecció internacional i més capacitat hotelera", i és que segons dades del 2007 els establiments del Llevant mallorquí varen acollir gairebé dos milions de turistes.

Per això, segons el regidor de Turisme Bartomeu Gili, "no serà necessari captar clients perquè els turistes ja vénen, el que volem és que els que ens visiten quedin durant un dia o dos a Artà i que, a més de les platges, puguin visitar tot el que tenim i que ens caracteritza".

Una oferta que tal com diu el regidor "es podrà mantenir durant tot l’any perquè els excursionistes podran passejar pel parc natural de Llevant, els turistes culturals podran venir al teatre, visitar ses Païsses, Bellpuig o el convent de Sant Bonaventura i, a més a més, els amants del bon menjar podran tastar els productes de la cooperativa agrícola i sopar en els restaurants del poble".

Els plans de l’Ajuntament preveuen que les inversions per convertir Artà en un reclam turístic de primera categoria es facin en tres anys. A partir de llavors, s’espera "que augmentin els ingressos per poder mantenir el ritme de creixement turístic i empresarial", afirma Gili. Un ritme que, segons el regidor de turisme, marcarà "un consorci despolititzat", perquè "serà el ple i no l’equip de govern qui en triï el president".

Ara el regidor de turisme només espera que "ens donin el sus per demostrar que els pobles que hem sabut conservar el caràcter i l’entorn tenim tant de potencial turístic com les cales d’arena blanca".

Un pla per investigar i rehabilitar els edificis monumentals del poble

El regidor de turisme Bartomeu Gili també ha anunciat la posada en marxa d’un projecte associat al de desestacionalització turística. Es tracta de la investigació i habilitació d’alguns dels monuments més emblemàtics d’Artà per què es puguin visitar. Si tot va com espera Gili, ben aviat els 4.000 metres quadrats de recinte fortificat del Castell, la torre d’Albarca, l’ermita de Betlem o el convent de Sant Bonaventura "s’estudiaran, s’arreglaran i s’interpretaran per convertir-los en visites obligades", unes visites que "faran que tothom vulgui quedar un dia o dos a Artà".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.