muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Llibertat per als tres turistes alemanys, policies de professió, detenguts per una pallissa a un taxista a Mallorca

El jutge de Guàrdia ha decretat llibertat per als tres turistes alemanys detenguts per una pallissa a un taxista a Mallorca dimecres a la matinada.

La víctima és un home de 71 anys que està ingressat en un centre hospitalari, pendent d'una intervenció quirúrgica a conseqüència de l'agressió.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, l'incident va tenir lloc quan el taxista traslladava els tres turistes a un agroturisme a Petra. Fonts de l'entorn de la víctima han precisat que els va recollir a s'Arenal, i que anaven en un grup de sis persones que es va dividir en dos taxis.

Segons la víctima, durant el trajecte, els turistes -que havien begut alcohol- es varen quedar adormits. En despertar a la destinació, i després d'haver pagat el cost del trajecte sense incidents, un es va adonar que no trobava el telèfon mòbil.

Els clients no aconseguien trobar el terminal, que estava apagat -segons sembla, s'havia quedat sense bateria-. No obstant, varen consultar la seva geolocalització i varen veure que estava al mateix punt que ells, per la qual cosa varen creure que el taxista els l'havia robat.

Seguint amb el relat de la víctima, el taxista va voler ajudar-los a cercar el dispositiu, aixecant les catifes del vehicle i remenant l'interior; passat un temps sense que el telèfon aparegués, els va dir que havia de tornar a Palma per a continuar treballant i que si trobava el terminal els el tornaria, però no el deixaven marxar.

En aquell moment el taxista els va advertir que telefonaria a la Policia i, segons assenyala, ells li varen respondre que eren policies -de la regió alemanya de Hessen- i fins i tot li varen mostrar les seves plaques. Aleshores va començar una agressió durant la qual la víctima els va intentar calmar oferint-se a pagar-los el preu que li demanessin pel valor del telèfon, però no es varen conformar amb això.

La víctima sosté que va escoltar que els tres homes planejaven deixar-lo al taxi i fingir un accident de trànsit per a encobrir la pallissa, però que per sort no varen trobar les claus. Afirma que mentre l'agredien, des del terra va aconseguir demanar auxili i poc després va aparèixer la Guàrdia Civil, que va detenir un dels agressors. A més, el telèfon en discòrdia hauria aparegut finalment a la butxaca d'un dels turistes.

El taxista va ser assistit pel SAMU i va ser traslladat a l'Hospital de Manacor. Després de prendre-li declaració a l'hospital, la Guàrdia Civil va detenir els altres dos turistes. Tots ells es varen acollir al dret a no declarar davant del jutge, que els va deixar en llibertat sense cap mesura cautelar ni fiança.

La víctima està ingressada en un hospital amb múltiples contusions i diverses fractures a les costelles. Aquest divendres serà sotmès a una intervenció quirúrgica per una fractura en un braç, produïda en intentar protegir-se dels cops.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa 21 dies
Fabelet.-
Naturalmente que se refería al juez. No olvide que el tal Josep Miquel es un consumado doctor en Derecho, que a todos los que tienen ideas diferentes a las suyas los manda directamente a la escuela.
Vd. para él, "ten mal pes cap i no son crosteras".
Ni caso.
Valoració:-1menosmas
Per Fabelet, fa 21 dies
@ Josep Miquel

Per què "no podia fer altra cosa"? (Suposo que et refereixes al jutge)
Valoració:3menosmas
Per Fabelet, fa 21 dies
Pel titular, sembla que hem d'entendre que el jutge ha deixat en llibertat sense càrrecs els agressors del taxista.

Si aquests agressors eren realment policies, la cosa és gravíssima -molt més que si fossin delinqüents professionals- i aquesta llibertat plena no s'entén i resulta ofensiva i humiliant.

I resulta molt trist que el taxista, desesperat, no veiés altra sortida que autoinculpar-se implícitament en oferir-se a pagar el mòbil; molt trist perquè això podrà ser emprat per la defensa d'aquests agressors (suposo que a Alemanya hi hauran de rendir comptes, aquests "policies") per a explicar -no per a justificar- l'agressió.
Valoració:11menosmas
Per principio, fa 21 dies
J.M.
Buenos deseos y buenas palabras, pero no me bastan. Si los hubiesen mandado a la trena, seguro que serían juzgados. Dentro de un año, o dos o lo que sea. Ahora se tiene que ver.
Menos tecnicismos por su parte y póngase en la piel del apaleado y de la propia familia.
Estas actuaciones por muy ajustadas que estén a Derecho, son incompatibles con la gravedad de los hechos. Estas decisiones lo único que hacen es aumentar la desconfianza en leyes y jueces. Vamos directamente a que cada fulano se tome la "justicia" por su mano.
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa 21 dies
L’afinitat Jurídico-Policial, a Espanya es molt habitual.
El jutge va fer seu l'esperit de la llei mordassa, la versió dels policies sempre es la bona, no calen dubtes ni proves.
Valoració:11menosmas
Per Josep Miquel, fa 21 dies
@principio, no podia fer altre cosa, pero miri aquesta gent será jutjada, bastant més que possiblement en arribar a Alemanya els suspendran de feina i sou, i seran jutjats aqui o a Alemanya, en principi aqui ja que es a on varen cometre el delicte, i es mes que evident la culpabilitat, a mes de haver d'indemnitzar al agredit, fins que es recuperi totalment i la cosa pot durar bastants de mesos de recuperaciò i rehabilitacio, i tal vegada inclùs segons lo que tardi en jutjar-los podria acabar el expedient que instara la Policia d'Alemanya i treure's fora.
Valoració:4menosmas
Per conisi, fa 21 dies
ja ho va dir en pacheco ¨la justicia es un cachondeo ,aquets jutges s han tret el carnet a una rifa deu ser germans amb el jutge del carteristes
Valoració:9menosmas
Per Bartomeu, fa 21 dies
Esper que aquests senyors siguin expedientats o expulsats de la policia. És un comportament inadmissible. Com a molt haurien d’haver denunciat al taxista, peròagredir-lo…. Una de dues, o aquí a Espanya som pardals o els. Turistes fan el què volen.
Valoració:12menosmas
Per principio, fa 22 dies
Falta saber los criterios por los cuales el juez los dejó volar a su pais.
Viendo la foto de ninguna manera me gustaría estar en la piel de... su señoría.
Empecemos por el principio
Valoració:3menosmas
Per Justícier, fa 22 dies
Una vergonya!
Ara els turistes fins i tot tenen dret a agradir-nos!
Mal agredeixin qui fan les lleis, polítics i qui permeti això!
Treballarem perquè això no passi.
Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente