algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
21°

Cort promet batallar la propietat de Mercapalma i MÉS critica la falta de transparència del batle

L'Ajuntament de Palma està preparant les seves al·legacions per mantenir la propietat de Mercapalma davant la petició de Mercasa —l'empresa pública de l'Estat espanyol— al Consell de Ministres, que podria fer que el consistori perdi el control sobre els actius i passius d'aquesta infraestructura.

«Arribarem fins on calgui, sense cap dubte», ha afirmat aquest dimarts el batle de Palma, Jaime Martínez, qui no descarta portar el cas als tribunals. Martínez ha acusat el Govern de Pedro Sánchez de voler «espoliar», «usurpar» i fins i tot «robar» els béns dels ciutadans de Palma.

Mercasa ha comunicat a Cort el cessament de les negociacions sobre el futur de Mercapalma, el principal centre logístic de productes frescos de les Illes Balears. La concessió va finalitzar el 7 de juny passat després de 50 anys de funcionament, però segons Martínez Mercasa ha exigit una concessió indefinida.

El batle ha lamentat que el Govern espanyol no plantegi cap compensació econòmica a canvi de quedar-se amb la infraestructura. Tot i el conflicte, des del consistori han assegurat que la logística de Mercapalma continuarà funcionant amb normalitat, i que els pagaments als treballadors estan garantits.

Davant d'aquesta situació, la regidora de MÉS per Palma, Kika Coll, ha criticat la falta d'informació per part del batle Jaime Martínez a l'oposició. Coll ha demanat que si el batle vol arribar a acords amb la resta de formacions, hauria d'abandonar la «política de fets consumats» que ha estat seguint fins ara.

MÉS ha expressat el seu suport a la defensa dels interessos de la ciutat, especialment pel que fa als treballadors de Mercapalma, però ha insistit que és imprescindible tenir tota la informació per poder prendre decisions.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Palma, Francisco Ducrós, ha exigit a Martínez que «no posi excuses i busqui solucions». Per al PSOE, els fets ocorreguts amb Mercasa són «una mostra de la incapacitat del batle d'arribar a acords, de dialogar, de buscar solucions i de donar respostes a la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nouvell, fa 28 dies
Com sempre aquests del PP tot ve de la culpa dels altres, ells els del PP son incapaços de trobar solucions!Si fossiu gent de bona fe a Mallorca s’hi viuria molt bé!
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente