algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
23°

MÉS per Palma denuncia la castellanització de la col·lecció 'Biografies de Mallorquins' de l’Ajuntament de Palma

232019

MÉS per Palma denuncia la castellanització de la col·lecció de Biografies de Mallorquins, editada per l'Ajuntament de Palma. El regidor Miquel Àngel Contreras apunta que «la sorpresa ha estat majúscula quan hem vist que el llibre era publicat en castellà, rompent així amb una tradició d'editar aquesta col·lecció en llengua catalana. Sabem que hi havia una versió preparada en català, però el PP ha decidit publicar-la només en castellà, seguint la seva línia mallorquinofòbica i de castellanització de tota l'esfera pública. Exigim la seva edició en català».

El regidor considera això un exemple més de la política antimallorquina del Partit Popular: «el govern municipal ataca la nostra llengua per terra, mar i aire. Sempre prenent mesures contra el català i mai fent res per promoure l'ús de l'idioma propi de la ciutat. Una nova mostra d'un PP que incompleix de manera constant tant el Reglament Municipal de Normalització Lingüística com la Llei de Normalització Lingüística. Cal recordar que l'Ajuntament de Palma té l'obligació legal de promoure l'ús social de la nostra llengua, això no és una opció. Tant que parlen de seguretat jurídica i es boten la llei de manera oberta i a la llum del dia».

Contreras ha recordat els atacs a la llengua pròpia efectuats per l'equip de govern: «Durant aquesta legislatura el PP s'ha negat a mantenir el programa de Dinamització Lingüística, ha castellanitzat la comunicació de l'Ajuntament, ha eliminat totes les partides de foment del català, ha suprimit el punt cat de la web del consistori, ha castellanitzat els Premis Ciutat de Palma i ha coaccionat els funcionaris municipals perquè fessin servir el castellà, contravenint el Reglament Municipal de Normalització Lingüística».

«El PP demostra en el seu dia a dia la seva fòbia a la mallorquinitat i la seva voluntat d'eliminar la llengua pròpia de Palma, patrimoni de tots els palmesans i totes les palmesanes i eina d'expressió cultural de la nostra societat. Demostren d'aquesta manera que, lluny d'haver extret lliçons de la nostra història, són el mateix PP de José Ramón Bauzá. La societat civil ja ha manifestat la seva oposició a aquestes polítiques. La llengua no es toca», ha conclòs Contreras.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 1 dia
Es clar que el PP-vox són el mateix PP de José R. Bauzá... i dels exministres de franco fundadors del partit, idò, la encara més patètica escissió.
Pareix mentida i és trist que al 2024 hi hagi qui encara descobreix la sopa d'all, és evident que el PP-vox demostra sempre i cada dia la seva fòbia a la mallorquinitat i a la resta d'illes, la seva voluntat primària d'eliminar la llengua pròpia, pel fet que ho duen en la seva essència fundacional.

El PP-vox demostra cada dia la seva fòbia a la mallorquinitat i la seva voluntat d'eliminar la llengua pròpia de Ciutat de Mallorca, patrimoni de tots els mallorquins i mallorquines i eina d'expressió cultural de la nostra societat i amb voluntat de destruir consensos socials, com a partit, repetesc, que fou fundat el 1976 per set exministres de governs franquistes, sí, encapçalats pel patètic i deplorable dictador franco.

Si això tan senzill de capir i bàsic per a seguir "l'evolució" ( o no evolució ) del PP-vox, no ho comprenem o no ho tenim en compte tothora present (com si fos una anècdota), no arribarem en lloc.

El PP-vox varen ésser creats per això que continuen fent 48 anys després, ara no és cap casualitat ni excusa demostrar que no se sabia o no se n'ha fet cas i que ara al 2024 els del PP-vox, han aparegut del no res tot d'una i passen per aquí com qui no vol la cosa.

Potser una de les qüestions que molts s'haurien de fer és perquè hi ha tants de renegats nostrats que (encara) voten aquesta mena de partits que van contra els nostres propis interessos...
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente