La protecció i conservació del port del Molinar sembla ser una mica més a prop.
El tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Palma, Jesús Valls, informà després de la darrera reunió de Gerència d'Urbanisme de la presentació davant l'Autoritat Portuària de les Balears d'un informe elaborat per la Comissió Tècnica municipal club marítim del Molinar, en el qual es conclou que el projecte bàsic de remodelació, així com el seu impacte ambiental, "presenten algunes deficiències que obliguen a la seva modificació".
Valls destacà que aquest informe adverteix que el projecte presentat per la directiva del Club marítim "modificarà la fisonomia de la zona i la línia costanera, provocant canvis definitius i significatius en la dinàmica del litoral, que intentarien minimitzar encara que, en cap cas, s'aconseguirien evitar".
Juntament amb aquesta valoració tècnica, s'adjuntaren informes de la Comissió Balear de Medi Ambient, del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de les Illes, i dels diferents departaments de Cort amb competències sobre aquesta qüestió.
Entre d'altres consideracions, recomanen mantenir l'amplitud de l'actual passeig costaner, tenir en compte la recollida d'aigües de neteja de les sentines, mantenir les visuals al passeig marítim existent, conservar la fisonomia tradicional de la zona, que prevalgui l'interès general i valorar l'impacte a l’arena de les platges properes.
Amb tot, Valls admeté que "no és gust de cap governant negar-se a un projecte renovador però els arguments de l'informe posen de manifest deficiències que fan inadequat el projecte per a la ciutat i per aquest lloc".
Més claredat
Aquestes explicacions no són prou per a l'oposició, concretament per a Més per Palma. El seu portaveu, Antoni Verger, critica les conclusions ambigües dels informes municipals, i exigeix claredat en l'àmbit polític a l’equip de govern del PP i al batle Mateo Isern.
“És imprescindible que l’Ajuntament expressi un rebuig frontal a l’ampliació del port del Molinar. Tothom s’ha manifestat en contra de la brutal ampliació, col·legis d’enginyers, arquitectes, confraria de pescadors, GOB, ARCA, un 86% de veïnats del barri, etc. Els motius d’interès general per negar l’ampliació del port són molt evidents. No pot ser que l’Ajuntament de Palma encara navegui dins l’ambigüitat”, explica Verger, qui en tot cas valora positivament algunes de les argumentacions tècniques plasmades.
Si no se quiere ampliar, al menos que se adecente que da asco. Propio de los principios del siglo XX. Yo no creo que algo mayor, sin entrar en aquel descomunal propósito inicial, fuese un disparate.