nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

CAEB demana als taxis que avui votin a favor de la desregulació

El president de l'agrupació, Toni Bauzá, ha explicat que 'un excés de regulació va en contra de la lliure competència'

31018
L'Agrupació de Taxistes de Palma volen afavorir el servei públic. | A. Sepúlveda.

L'Agrupació de Taxistes de Palma, adscrita a la CAEB, busca la consideració del taxi com una empresa "amb llibertat per decidir els seus horaris de treball, torns, vacances i contractació de conductors." Es tracta, segons apunten des de la patronal, d'una una regulació "no restrictiva" que afavorirà el servei públic. Així, la patronal del taxi assenyala que ha mantingut rodes informatives amb els seus afiliats durant tota la passada setmana, amb l'objectiu d'informar-los sobre les conseqüències "que es derivarien en cas que l'Ajuntament de Palma optàs per una o una altra opció, relativa als torns de treball i a la possibilitat o no de contractar conductors sota una mateixa llicència".

Segons l'opinió de l'agrupació de taxistes, presidida per Toni Bauzá, "una major restricció dels torns de treball i la impossibilitat de comptar amb més d'un conductor per taxi perjudicaria tant el col·lectiu de taxistes com la prestació del servei públic", ha manifestat a través d'un comunicat. D'aquesta manera, els principals arguments que esgrimeixen els taxistes apunten que "un excés de regulació va en contra de la lliure competència i impedeix que els taxistes puguin organitzar a conveniència la que consideren la seva empresa". Així mateix, manifestan que una major llibertat d'horaris i més d'un conductor per taxi "impedirà la manca de taxis disponibles en hores punta, afavorint el servei públic".

En aquest sentit, han subratllat que, la possibilitat de contractar conductors, "permet compartir el treball amb familiars, fills, pares o esposa, com succeeix en qualsevol empresa familiar", ja que, segons apunten, la "obtenció d'una llicència és una inversió molt considerable". Amb tot, han afegit que, la limitació d'un sol conductor per taxi, comporta la destrucció de 200 llocs de treball. Tots aquests aspectes, seran exposats en una reunió a què estan convocats aquest dimarts, 4 d'octubre, de les 8,30 hores a les 19,30 hores, a les dependències municipals de l'Avinguda de Sant Ferran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.