algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Gabriel Escarrer: «Les manifestacions diuen al turista que no és benvingut, és el pitjor que ens pot passar»

«Les manifestacions s'utilitzen com a imatge de què el turista no és benvingut, és el pitjor que ens pot passar» ha afirmat el conseller delegat de Meliá Hotels, Gabriel Escarrer, a la presentació d'un manifest d'Exceltur. Les entitats que lluiten contra la massificació turística han respost assegurant que això és «anar pel bon camí», i recorden que ells aposten pel decreixement.

La situació actual duu a pensar que bona part de la societat està més o manco d'acord que el model turístic actual, de creixement desbordat, no és positiu. La reacció de la patronal hotelera Exceltur, que té per objectiu «potenciar un major reconeixement» del turisme en la societat «com a principal sector de l'economia espanyola» és advocar per passar de la quantitat a la qualitat. «Està clar que els anys en què estàvem desesperats per rebre turistes no parlàvem de massificació ni de gentrificació, però després de dos anys de bonança, pensam que és el moment de posar ordre, de qüestionar-nos el creixement només pel fet de créixer, no va d'això» ha explicat Escarrer. «Parlam de posar límits a certes àrees on ja no es pot créixer més, parlam d'aquesta aposta pel turisme de qualitat, que no vol dir de cinc estrelles». El CEO de Melià també ha qüestionat el turisme d'excessos, que «duu a un malestar general de part dels ciutadans». Concretament, ha demanat acabar amb els viatges d'estudis, afirma que «no tenen res d'estudis sinó que són disbauxa».

Per la seva part, el portaveu de Menys Turisme Més Vida, Joan Villalonga, afirma que el «turisme de qualitat és de qualitat per qui el rep, però no per les classes populars d'aquí». Assegura que es podria dir que els agroturismes «són de qualitat, però tots sabem de les externalitats negatives que tenen pel camp i qui en fa feina». A més, també qüestiona el plantejament que fa Escarrer sobre el turisme d'excessos: «Veig bastant classista traslladar la responsabilitat del descontentament popular a les classes treballadores europees que venen aquí a passar les vacances i no als hotelers».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Plisplas, fa 1 dia
O canvies de xip, Bielingo, o se t'ha acabat el bròquil. No sents el clam d'aquesta terra?
Valoració:7menosmas
Per Carabassa, fa 2 dies
Not welcome!
Valoració:7menosmas
Per ACirer, fa 2 dies
Bona parella n'Escarrer i na Frontera. No teniu cap credibilitat. El pitjor que "us pot passar" és el millor que ens pot passar a nosaltres. O encara no heu notat el més important de tot? El canvi que ha fet la ciutadania d'aquestes illes. I esperau...
Valoració:10menosmas
Per Miquel, fa 2 dies
El turista no és benvingut. T'has adonat ja, petit porcellí?. Au idò, a veure si entre tots deixam clar als turistes que NO son benvinguts.
Valoració:8menosmas
Per Andreu, fa 3 dies
L'explotació del territori i dels recursos ha arribat al límit. El malestar és imparable i les conseqüències imprevisibles. Intentaran domesticar el malestar, però ja han fet tard.
Valoració:9menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 3 dies
Això de passar de la "quantitat" a la "qualitat", ho he sentit dir des que era un nin.

És una frase fum que els serveix de comodí als supporters del turisme com a monocultiu de l'economia, en comptes de la diversificació econòmica, que permeti repartit la riquesa millor i més estabilitat a mig i llarg termini, en comptes del guanys, sempre per part dels mateixos, i a curtíssim termini del turisme-tot-s'hi-val en massa. Sense esmentar els "efectes" i "danys" col·laterals, del turisme salvatge i sense aturador, coneguts per tots i que sofrim cada dia.

Per una altra banda tractar de "quantitats" i "qualitats" de persones com si fossin una mercaderia, ho diu tot d'individus com aquest.

I un país que està, ha estat i viu "desesperat" per a rebre turistes, té un problema molt gros.
El turisme amb cara i ulls, respectuós amb el teixit urbà, la societat i el patrimoni natural, en tot cas pot ésser un complement, en una economia diversificada, no pas el pal de paller de l'economia i que el dia que els turistes es cansin de rostir-se al sol i canviïn de destinació, fins i tot per excés de temperatura i excés de persones que hi caben en unes illes amb una clara limitació física, canviïn de destinació.
Valoració:19menosmas
Per Touriststayhomeplease, fa 3 dies
Un altre com na Prohens que donava la culpa de la sequera als ciutadans d'aquí als seus anuncis! Ara serà culpa nostra això també, i No, no són benvinguts perquè ja fa dècades que n'hi ha massa. I quan el canvi climàtic faci inviable viure a Mallorca en estiu, sortirà un altre senyor com aquest senyor i la Prohens de torn a culpar-nos de tot, quan els culpables hauran estat la contaminació de 2 vols per minut, els creuers, i els cotxes a les carreteres col·lapsades.
Valoració:23menosmas
Per Vinga, vinga, més turisme!!!, fa 3 dies
Vinga, vinga, més turisme!!! Que sinò el capatas s'emprenya!
Valoració:10menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 3 dies
Què voleu que digui un "hoteler" ?

Jo també puc dir i mantinc que els cambrers i cambreres haurien d'estar molt millor pagats, per diverses raons, però, per una que pareix que mai s'esmenta ni hi parem gaire atenció, els restaurants i hotels fan uns horaris dels àpats de dinar i sopar molt exagerats, els quals han d'incloure l'horari "europeu" i "l'espanyol".
Això vol dir que dia rere dia reparteixen dinars de 12:30 a 16:00h i sopars de 18:30 a... posem a les 22:00 ? I és clar s'han "d'oferir" preus "competitius"...

Els horaris nostres horaris actuals dels àpats principals del dia son una altra qüestió pendent de revisar, de fet de RECUPERAR, car els nostres padrins i repadrins dinaven al voltant de la una i sopaven, com a molt tard entre les set i les vuit de l'horabaixa.
No s'hi valen les pardalades com dir que son horaris del "nord d'Europa" o de climes més freds etc o que tenim una hora a l'hivern i dues hores a l'estiu de diferència respecte a l'hora solar (LST).
Sense anar gaire lluny ni sortir dels Països Catalans, als municipis de la Catalunya del nord han mantingut els horaris, on el clima no és gaire diferent i també fan els canvis d'horari d'estiu. Solament cal anar a Perpinyà o a Ceret i observar un poc què fan als establiments d'hostaleria i a les llars.
A més a més son uns horaris més lògics i amb sentit comú, que ajuden a allò que se'n diu conciliació familiar i encara millor ajuda a tenir més salut ( entre l'últim àpat i l'anar a dormir és recomanable que hi hagi, com a mínim, dues o dues hores i mitja ).

Nos cal fer la reforma horaris, és a dir, recuperar els horaris dels nostres padrins i repadrins.
Valoració:16menosmas
Per Blim, fa 3 dies
La teva obsessió imperialista, la renuncia a les teves arrels i aquestes declaracions no ajuden gens ni mica a solucionar el problema!
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente