Destrossa ambiental a la serra de Llodrà
Les obres es duen a terme en el cim del puig del Collet, a la serra de Llodrà de Manacor. Foto: GOB. El GOB ha denunciat davant l'Ajuntament de Manacor, el Consell de Mallorca, el Seprona i la Conselleria de Medi Ambient del Govern la "destrossa ambiental" que s'està duent a terme a la serra de Llodrà, molt a prop de l'Ermita, en el terme municipal de Manacor. Els ecologistes critiquen la construcció "d'una enorme pista forestal i d'un edifici" just damunt el cim del puig del Collet, dins d'una zona protegida com a sòl rústic forestal. "L'impacte ambiental i paisatgístic és indiscutible", segons el GOB, que sosté que és visible des dels municipis de Manacor i Vilafranca. L'entitat lamenta que el puig "ha estat arrasat de dalt a baix només per a la construcció de la pista" i que l'entorn més immediat de l'Ermita (a 212 metres sobre el nivell de la mar) "queda desvirtuat per aquesta pista aberrant, executada fins a arribar a un dels punts més alts de tota la serra (uns 225 metres) i, per tant, amb més impacte paisatgístic".
El despintat dels ‘ciclocarrers’ posa en perill els ciclistes
Les línies són quasi imperceptibles al carrer Cecili Metel. Foto:D.Amengual. Els ciclocarrers de Palma són quasi imperceptibles, ja que les línies pintades al terra que els delimiten s'han esborrat amb el pas del temps. La falta d'una senyalització clara confon els ciclistes i conductors de cotxes, fet que provoca un estat d'inseguretat entre el col·lectiu ciclista. Tant l'entitat Massa Crítica com el portal web Palma en bici demanen que Cort repinti de manera urgent les marques viàries vermelles del terra. Allò que sorprèn és que els ciclocarrers hagin perdut la fesomia en tan poc temps de vida. De fet, aquestes vies en les quals cotxes i bicicletes comparteixen l'espai foren inaugurades l'agost de 2011, després que Cort desmantellàs el carril bici de les Avingudes. El seu cost fou de 196.000 euros.
El Govern “entén” que els 400 milions d’inversions de l’Estatut no arribin
El portaveu del Govern, Rafel Bosch, anuncià que a finals de mes es coneixerà el pla d’ajust autonòmic. Foto: J. Morey. El Govern de José Ramón Bauzá "entén" que Madrid incompleixi l'Estatut d'Autonomia i no hagi previst en els pressuposts de l'Estat de 2012 cap partida per a inversions estatutàries a Balears. L'Executiu ho considera una "suspensió temporal" que es justifica per la "situació límit" de l'Estat. Però, a la vegada, manté que intentarà negociar amb l'Executiu central per defensar aquestes inversions, que haurien d'arribar als 400 milions anuals, i, només com a "darrer pas", no descarta acudir als tribunals. "El Govern es planteja defensar les inversions estatutàries, però pot entendre que se'n faci una suspensió temporal", afirmà el portaveu Rafel Bosch sobre aquesta aportació a què obliga l'Estatut. De fet, l'Executiu ja no va preveure ingressos de l'Estat per inversions estatutàries en els pressuposts autonòmics de 2012.
Castro rebaixa dos milions la fiança per a Jaume Matas
Matas i el seu advocat sortint del Palau de Justícia. Foto: Arxiu Grup Serra. El jutge José Castro retirà ahir la fiança penal de dos milions i mig d'euros que havia imposat a dos anys a Jaume Matas pel cas Palma Arena. Ara, l'expresident només podrà recuperar dos milions, perquè Castro ordenà mantenir una fiança de mig milió per la condemna a sis anys i dos dies arran de la peça sobre el pagament dels discursos que li escrivia Antonio Alemany. Castro considera que, per les peces que encara no s'han jutjat, n'hi ha prou per evitar una possible fuga amb "el manteniment de la prohibició d'abandonar el país, la retirada del passaport i les presentacions quinzenals (al jutjat) que ja va fent".
Els arquitectes del Son Moll esquiven la presó
L'Audiència Provincial ha rebaixat a la meitat les penes que el Jutjat Penal 3 de Palma va dictar contra els cinc acusats per l'esbucament, el 2008, de l'hotel de Son Moll de Cala Rajada (Capdepera). Els cinc són autors responsables de quatre delictes d'homicidi imprudent, quatre delictes de lesions imprudents i un delicte contra el dret dels treballadors. Dos d'ells, amb aquesta nova sentència, s'alliberaran d'anar a la presó.
Esquerra recull firmes per dur l’hotel de la Ràpita a la UE
Esquerra Republicana ha posat en marxa una campanya al Comitè de Peticions del Parlament Europeu que té per objectiu salvar el Trenc. La campanya consistirà en la recollida física i virtual de peticions a títol individual contra el macroprojecte hoteler de la Ràpita, que es desenvolupa dins la zona d'influència d'un indret classificat com a zona de protecció per als ocells (ZEPA) i lloc d'importància comunitària (LIC), i que a més s'integra a la xarxa Natura 2000 per a la conservació dels hàbitats naturals, com també la fauna i la flora salvatges. Així mateix, va ser declarat ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) per la Llei d'Espais Naturals. En poc més d'una hora, la formació ja havia aplegat més de 300 signatures. El dia de Sant Jordi també es podran firmar les peticions en les diferents parades que Esquerra muntarà arreu dels Països Catalans.
Nova acció a favor del català
Una colla d'amics que es fan anomenar grup de Resistència han posat a la venda camisetes amb el lema "Que no et tallin la llengua". Foto: J.Morey. Les accions a favor de la llengua no cessen. Els ciutadans estan molestos amb la política lingüística que impulsa el Govern de José Ramón Bauzá i, per això, fan el que sigui a les seves mans per demostrar el seu malestar. A Manacor, una colla d'amics que es fan anomenar grup de Resistència ha engegat una iniciativa curiosa. Amb el lema "Que no et tallin la llengua", han posat a la venda camisetes per valor de sis euros en alguns establiments del municipi. Les primeres camisetes es començaren a vendre el 26 de març al bar Can Lliro i a la llibrera Xaloc del municipi. En la primera tongada en varen fer 20. A dia d'avui ja n'han distribuïdes prop de 900 i es poden trobar també en comerços d'Artà, Sant Llorenç, Capdepera, Son Servera, Vilafranca, Santa Margalida, Muro, sa Pobla i Llubí.
Educació donarà tres opcions per triar llengua
Alumnes del CEIP Aina Moll de Palma, el primer dia de curs, entrant a classe. Foto: Arxiu. La Conselleria d'Educació donarà tres opcions per triar llengua als pares o tutors que hagin d'escolaritzar els fills al segon cicle d'Educació Infantil i al primer cicle de Primària el curs 2012-2013. En el full de preinscripció, caldrà posar una creu en funció de quina llengua volen que vehiculi l'ensenyament primerenc de l'infant. Educació donarà tres opcions a triar: el català, el castellà o la llengua que fixa el projecte lingüístic del centre. Finalment, el Govern ha decidit substituir una tercera opció que havia de ser la "d'indiferent".
El rei es romp el maluc de cacera a Botswana
Fotografia del rei publicada a la web de l'empresa Rann Safaris. El rei ha estat sotmès a una operació quirúrgica després de fracturar-se el maluc durant un viatge privat a Botswana i haurà d'estar diversos dies ingressat a la clínica madrilenya on ha estat intervingut. Dijous Joan Carles es va desplaçar al país africà per practicar la caça major, però aquella mateixa nit va travelar amb un esglaó de la residència on s'allotjava, va caure en terra i es va fracturar el ballador. Amb el mateix avió privat que el va dur fins a Botswana, acompanyat del metge de la Casa del Rei, Joan Carles va ser traslladat a Madrid per ingressar a l'hospital USP San José, on va ser operat. El príncep Felip i la infanta Helena van anar a visitar son pare al llarg d'ahir horabaixa.
Anhels de República
Quan un poble alça la veula veritat sempre sura.Mes si qui s'alça el tortura,...
Esbroncada i pedres a Bauza a Manacor
Protesta a Sencelles
José Ramón Bauzá s'ha convertit en el primer president balear que rep indignació pública vagi allà on vagi. Li passà dijous a Sencelles, igual que abans recollí irritació a sa Pobla i a Felanitx. El que li passa a Bauzá és únic. No es té coneixement de cap altre president autonòmic de tot l'Estat capaç...
1911: Salvador Rueda
Salvador Rueda, famós poeta en llengua castellana (Benaque, Màlaga, 1857-Màlaga, 1933), autodidacte, amb una extensa obra que recull, a més de poemes, novel·les, teatre, relat curt i prosa costumista, visitava Palma, convidat per un grup d'intel·lectuals...
14 d’abril
Arreu avui sovintejaran els actes de commemoració popular espontània. Aquesta data ha esdevingut una icona, un símbol i un dels mites més vius del passat en el present. Mentre continua el debat entre historiadors pel que fa al compte de resultats del període republicà, hi ha una certa unanimitat...