Tornen els 25 illencs que viviren l'odissea del «Grand Voyager»
«Em veia mort. No pensàrem que ens salvaríem», manifestà ahir Mateu Terrades en arribar a Son Sant Joan. És un dels 25 mallorquins que viatjaven a bord del creuer Grand Voyager, que dilluns passat s'avarià a 60 milles de Menorca en ple temporal. Altres illencs que també arribaren a Palma no ocultaren la por que passaren. Alguns dels viatgers es fermaren amb llençols on pogueren. Els passatgers de Grand Voyager van arribar ahir a Palma sobre les 21.00 hores, després d'un llarg dia de viatge des de la ciutat de Cagliari iniciat al matí.
El vent posa en evidència la precària situació del patrimoni de Mallorca
La ventada de dilluns ha posat en evidència la precària situació d'alguns edificis catalogats de Mallorca. És el cas de l'església de Santa Eulàlia o del palau de can Oleo, situat al carrer de l'Almudaina de Palma, que també patí greus despreniments. Els bombers retiraren ahir la peça del pinacle principal de Santa Eulàlia que quedà suspesa. Una gran grua els pujà fins a la cúpula, a 58 metres d'alçada. Primer es baixà la pedra i després es desenvoluparen les tasques d'assegurament. Així mateix, can Oleo, que va ser seu de la Societat Arqueològica Lul·liana, patí desperfectes fins i tot en un dels balcons. La UIB, titular de l'immoble, féu una crida per accelerar-ne la reforma.
Matas demana ajuts en nom de la insularitat a Brussel·les
El president del Govern, Jaume Matas, demanà ahir a la Unió Europea que el reconeixement de la insularitat en la constitució es tradueixi en «mesures efectives que garanteixin la igualtat de les regions», convençut «dels desavantatges que pateixen els territoris insulars». Matas intervingué a l'eurocambra en una jornada sobre la carta magna i la solidaritat organitzada pel PP.