Viatge al «municipi sostenible» de Nájera
Basta pegar una ullada arreu per veure com n'és de «sostenible» el creixement urbanístic de Calvià. Magaluf deu ser la màxima expressió de «sostenibilitat» d'un altre temps. Per això, allà, ara només s'arrodoneixen els arbres que plantaren talment fongs devora les torres hoteleres. A Cala Vinyes, sí que hi neixen bolets. Una pancarta gegant anuncia la futura construcció de 44 xalets d'una urbanització anomenada Vinyas del Mar i, això, només és la primera fase. Enfora i darrere es veu el poblat prefabricat on malviuen els picapadrers.
Cort obrirà la façana marítima des de les Avingudes a la via de cintura
L'Ajuntament de Palma té en el seu poder l'estudi de l'urbanista Joan Busquets, que regula la nova façana marítima de Palma entre el final de les Avingudes i la via de cintura. Aquest projecte preveu la construcció d'un complex hoteler i comercial de luxe als solars de Gesa. El seu edifici emblemàtic haurà de desaparèixer per no trencar el nou concepte de linealitat proposat per Busquets. Així mateix, la zona tindrà el nou recinte firal i el nou palau de congressos com a eixos vertebradors i comunicats entre si i amb l'aeroport a través d'un metro lleuger de superfície. Cort pensa que les obres estaran acabades l'any 2008 i que serà necessària la participació de la iniciativa privada.
Gesa entra en el paquet de vendes previst per Endesa per la fusió amb Iberdrola
Gesa ha entrat en el paquet d'actius que Endesa -propietària de la companyia illenca- posarà a la venda si culmina la seva fusió amb Iberdrola. La unió entre les dues grans empreses elèctriques estatals implica que es produeixi una situació de monopoli, ja que passarien a controlar el 80 per cent del mercat elèctric estatal, la qual cosa suposaria l'incompliment de normatives espanyoles i europees. S'ha de pensar que els 1.150 megavats de potència que té Gesa donen joc a l'hora de quadrar la venda. Gesa és una de les companyies actualment més rendibles d'Endesa.