Indignació a Llubí, Muro i sa Pobla per la sobreexplotació de sa Marineta
La notícia que sa Marineta haurà de subministrar aigua a Palma durant tot el temps que la dessaladora hagi de ser reparada causà ahir indignació a Llubí, Muro i sa Pobla. Els seus batles no dubtaren a qualificar de molt perillosa aquesta decisió de la Conselleria de Medi Ambient, ja que pot implicar la salinització d'aquest aqüífer utilitzat per al reg a àmplies zones del centre de Mallorca. Així mateix, els batles no s'expliquen com Medi Ambient no ha esperat que hagi plogut suficientment abans d'aturar la dessaladora. La consellera verda Margalida Roselló assegurà ahir que les extraccions «no faran mal a l'aqüífer ja que seran les mínimes possibles i amb el màxim control».
Els no-residents protagonitzen una tercera part de la compra d'immobles
Una tercera part de les operacions immobiliàries a les Balears es produeix per iniciativa de ciutadans no-residents, principalment alemanys i britànics, segons afirmà ahir el conseller d'Hisenda Joan Mesquida. Per aquest motiu, el Govern balear arribà ahir a un acord amb l'Agència Tributària per lluitar contra el frau fiscal que poden produir aquests tipus d'operacions. L'Executiu balear informarà l'Agència sobre cada un dels detalls de les operacions de compravenda, i es potenciarà un òrgan integrat per les dues administracions per aconseguir que els inversors declarin el valor real de les seves compres. D'aquesta manera, l'Executiu d'Antich confia de recaptar molts més doblers i controlar el negoci immobiliari.
Cort no té cap projecte per restaurar les lleones del Born
Mentre Cort fa inversions milionàries col·locant fanals a l'avinguda d'Antoni Maura, continua el procés de degradació de les lleones del Born, tallades el 1833 per Jacint Mateu amb pedra de Santanyí. Els desperfectes es poden veure tant al cap com a la coa d'aquests quatre símbols de Palma. Els serveis de Manteniment de l'Ajuntament esperen l'ordre de la Regidoria de Cultura per procedir-ne a una restauració que no arriba mai.