Panades, rubiols, crespells... mones i altres productes tradicionals esperen als forns i pastisseries de Mallorca
L'Associació de Forners i Pastissers de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca
Un total de 19 forns i pastisseries competiran en el I Concurs de Panades de me de Mallorca
Fins a 19 forns i pastisseries de Mallorca competiran el pròxim 29 de març en el I Concurs...
MÉS per Inca aconsegueix donar 170 panades al menjador social
L'agrupació de MÉS per Inca ha celebrat les tradicionals panades solidàries, destinades al...
Seran més bones amb carn de me i peix d'aquí
"Les festes de Pasqua són una bona ocasió per consumir me i peix de les Illes. Així, no tan sols gaudim de productes de primera qualitat, sinó que, a més, donam sortida als articles locals i contribuïm a conservar el nostre teixit social i productiu". La consellera d'Agricultura, Mercè Amer, visità ahir la Cooperativa de pagesos de Pollença amb l'objectiu de contribuir a difondre els elements de les Balears que serveixen com a principal ingredient de la gastronomia tradicional. A més del me, Amer destacà altres plats típics d'aquests dies, com ara el peix, que tradicionalment es menja el Divendres Sant; i el brossat, que es consumeix fresc, per elaborar-ne les tradicionals greixoneres i els rubiols. Per la seva banda, el president de la Cooperativa Pagesa de Pollença, Martí Solivellas, proposà durant la trobada amb Amer l'edició d'un llibre de receptes que serveixi per afavorir la compra de me de les Illes. "Tradicionalment, ha estat una part important de la gastronomia local. El problema és que ara pareix que sols n'existeixen les costelletes i la gent rebutja la resta de la canal. Per poder amortitzar l'import de la canal, els carnissers han d'apujar moltíssim el de les costelles i, així, difícilment podem competir amb el preu de l'ovella importada", explicà Solivelles.
Panades i arròs per dir adéu a Pasqua
La flaire de les darreres panades i rubiols de les festes de Pasqua, a més de l'olor de l'arròs brut, tornà a sentir-se ahir durant tota la jornada, durant la qual milers de persones desafiaren les previsions de mal temps per reunir-se a les ermites dels pobles per celebrar els tradicionals pancaritats. Amb ganes de continuar la festa per fer poble, els municipis de la Part Forana no es feren por del temps i gaudiren dels dinars de germanor. A Algaida, la festa de la Pau començà a primera hora del matí per als qui volgueren anar a peu fins a Castellitx per assistir a la missa de les 12 hores, que es dugué a terme a l'església de la Pau. Els més petits aprofitaren el temps amb nombroses activitats i jocs infantils a l'espai de la segona ermita més antiga de Mallorca. Veïns de Petra, Sant Joan i Vilafranca es reuniren al puig de Bonany per menjar les darreres panades i rubiols i gaudir d'una bona estona amb familiars i amics. A més, s'organitzaren visites guiades a l'ermita per conèixer de primera mà la història de la construcció.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula