algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

L'espectacle Lítica torna a girar per Mallorca, adaptat per la pròpia Pietrelli i amb l'actriu Mercè Sampietro

185455

La novel·la 'Lítica' de Lucia Pietrelli, Premi Lletra d’Or 2020 al millor llibre en llengua catalana, es converteix en un espectacle híbrid entre teatre, recital poètic i cançó catalana de la mà del 3r Festival MallorcÒpera. El llibre de l'escriptora italiana establerta a Mallorca es converteix en un recital poètic-musical que compta com a protagonista amb l'actriu Mercè Sampietro.

Segons explica el responsable de l'organització, Francesc Blanco, d'Euroclàssics, en llegir la novel·la va veure que tenia un llenguatge molt poètic i li va suggerir que podria ser interessant «lligar-la a la cançó catalana de principis i mitjans del segle XX».

L'espectacle, muntat exclusivament per dones, compta amb l'adaptació de la pròpia Pietrelli, amb l'actriu Mercè Sampietro, amb la soprano Margarita Rodríguez, la pianista M. Victòria Cortès, i tot baix la direcció escènica de Toti Fuster. Es tracta d'una de les grans apostes d'aquesta temporada del MallorcÒpera, el qual enguany es va estrenar el dia 6 de juny, i que a banda de 'Lítica' també ens permetrà gaudir a Mallorca de veus com les d'Ainhoa Arteta, Marcelo Puente, Ermolena Jaho o David Menéndez.

Lítica es farà el 2 de juliol, a les 21 hores, al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, en el marc del 1r Festival Líric de Llucmajor; i, emmarcat en el 3r Festival MallorcÒpera el 2 de juliol, a les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença i el 18 d'agost, a les 20 hores, al pati del Col·legi Fra Joan Ballester de Campos.

Amb el suport de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura del Consell de Mallorca, Pollença Cultura i l'Ajuntament de Pollença i està patrocinat per l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

Sinopsi

L’obra tracta el trastorn de personalitat entre dues germanes on la narradora s’emmiralla en la seva germana gran a qui contempla com si fos un paisatge: creix a la seva ombra, però també a la seva llum, perquè l’altra té un secret i un munt de paraules que només li pertanyen a ella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.