Mateu i Martí, representants de l'OCB. | Jaume Lladó - J. Lladó.

TW
9

L'Obra Cultural Balear ha presentat avui al·legacions al projecte de modificació de la Llei de Funció Pública proposat pel Govern i ha reclamat que es retiri per considerar que vulnera la Constitució, l'Estatut d'Autonomia de les Balears, l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i la Llei de Normalització.

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha fet una crida als diputats i en especial al president del Parlament, Pere Rotger, perquè paralitzin l'aprovació del projecte de llei, ha informat l'entitat en un comunicat.

L'OCB al·lega que el projecte de llei trenca el consens en matèria lingüística "treballat minuciosament durant 30 anys", a més tracta "amb innecessària duresa extrema el català" i emprèn la desregulació i l'elecció lingüística institucional sense criteri.

Notícies relacionades

Segons l'entitat, l'única preocupació de la reforma és tornar a recuperar la preeminència que tenia la llengua castellana en l'Administració abans de 1986, de manera que el català deixa de ser la llengua pròpia i a normalitzar i la seva oficialitat "serà de tercera, a mig camí entre l'oficialitat del castellà i l'estatus d'un idioma estranger".

L'OCB ha registrat avui en el Parlament les seves al·legacions al projecte i també en nom de dues entitats de Formentera, l'Obra Cultural de Formentera i la Comissió de Festes de Santa Maria.

Les al·legacions insisteixen en la línia de les més de 12.000 presentades per ciutadans, associacions i ajuntaments de les Balears, per considerar la reforma "un retrocés sense precedents" per a l'estatus legal de la llengua pròpia i oficial de les illes i un atac al dret dels ciutadans a ser atesos i entès en català per l'Administració.