TW
6

La coalició PSM-IV-ExM ha assegurat avui que el Govern ha consumat "el major atac a la llengua pròpia des de la recuperació de la democràcia" amb l'aprovació de la modificació de la Llei de Funció Pública.

El Govern "només es preocupa d'aprovar mesures antimallorquines, antimenorquines i antieivissenques que van contra la nostra llengua, contra la nostra cultura i contra la cohesió social del país", ha afirmat el portaveu Biel Barceló en un comunicat, en el qual ha afegit que les Balears esperen de l'Executiu autonòmic un altre tipus de mesures, que reactivin l'economia i creïn llocs de treball.

El Govern ha aprovat avui la modificació de la Llei de la Funció Pública per la qual el català, a partir d'ara, deixa de ser un requisit per treballar a l'Administració autonòmica i es convertirà en un mèrit, encara que hi ha diversos casos en els quals continuarà sent un requisit com a l'educació.

Amb aquesta aprovació, el Govern "dóna l'esquena a la majoria social d'aquest país i fa cas dels sectors més radicals de la nostra societat, fins i tot en contra d'un gran nombre de votants del PP," ha afegit Barceló.

Notícies relacionades

Segons ha explicat el diputat econacionalista, l'aprovació de la modificació de la Llei de Funció Pública i la de Normalització Lingüística "són mesurats que agreugen de manera inequívoca les desigualtat social i jurídica existent entre el català i el castellà (..)".

El PSM-IV-ExM recorda que la llei de normalització i el requisit lingüístics "encara que no solucionen la desigualtat jurídica entre les dues llengües oficials, almenys garanteixen la igualtat en l'accés a la funció pública i el mínim compliment dels drets lingüístics dels ciutadans", ja que estableixen uns mecanismes que tenen com objectiv corregir aquesta desigualtat.

Per a Barceló amb l'aprovació de la modificació de la llei, el Govern del PP ha consumat "el major atac a la llengua pròpia dels mallorquins des de la recuperació de la democràcia".

Ha lamentat, a més, que el president autonòmic, José Ramón Bauzá, hagi trencat de forma unilateral el consens existent en "convivència lingüística" en els últims 25 anys.