TW
100

L'allau d'al·legacions contra la reforma de la Llei de funció pública no fa canviar el Govern. El portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, deixà clar ahir que no faran marxa enrere i el català deixarà de ser necessari per accedir a l'Administració. Bosch també avançà que només s'acceptaran aquelles al·legacions que vagin en la línia de la reforma que es porta a terme. "S'estudiaran totes -les al·legacions- i es poden prendre en consideració les que estiguin en la línia del projecte", advertí. Per tant, la majoria d'objeccions fetes, crítiques amb la reforma, no seran tingudes en compte.

Així ho va dir ahir en el primer Consell de Govern de l'any, que va tenir lloc a l'horabaixa (el president tornava de les Canàries), que arribava després de tres setmanes sense reunions de l'Executiu i que just serví per aprovar tres acords menors.

Bosch no va voler entrar en el conflicte que la reforma de la Llei de funció pública ha provocat dins el seu partit ni valorà si l'oposició de batles del PP s'adiu amb allò previst pel partit mateix. Sí que va admetre que hi ha sensibilitats diverses i que els ajuntaments tenen "tot el dret del món" a presentar objeccions.

El portaveu tornà a defensar la iniciativa per complir el programa del PP, per garantir que el català no prevaldrà sobre el castellà i per assegurar que la llengua pròpia no serà una trava per a l'accés dels millors professionals a la funció pública. En aquest sentit, recordà que el president d'Esquerra, Joan Lladó, defensà com a conseller insular d'Interior que es rebaixàs el nivell de català que s'exigia al cap de Bombers perquè l'elegit no tenia el nivell.

Notícies relacionades

Llei turística

L'Executiu balear revisarà l'avantprojecte de llei general turística, que impulsa el conseller Carlos Delgado, i, si aquesta té indicis d'inconstitucionalitat, seran corregits pels serveis jurídics. El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ho apuntà després que les al·legacions del Consell de Mallorca així ho advertissin. Bosch també avançà que la temporada turística serà "lleugerament millor" que l'anterior.

Al marge d'això, l'Executiu aprovà tres acords: un per crear quatre escoletes a Palma, Eivissa, Capdepera i Alcúdia; un altre per personar-se com a acusació en una mort per violència de gènere; i un altre per modificar els estatuts del Centre Balears Europa.

IB3

La decisió del Consell de Ministres d'obrir la porta a una privatització de les televisions autonòmiques fou ben rebuda ahir pel Govern, que està estudiant des de fa mesos l'entrada de capital privat a IB3. Amb tot, el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, avançà que el model que s'aplicarà a IB3 no és el de la privatització, sinó el de permetre l'entrada de capital privat perquè hi hagi en endavant una cogestió publicoprivada. "És canviar el model", advertí, i passar de l'actual externalització de serveis a un nou model, encara per concretar, que permeti una col·laboració amb la iniciativa privada. Bosch apuntà que es podria fer a través d'un consorci, però advertí que la fórmula encara no està definida.