algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'impacte lingüístic del turisme, aquest divendres a Palma

236753

La Plataforma per la Llengua organitza aquest divendres, 15 de novembre, un seminari per a analitzar la relació entre llengua i turisme. Es farà a les 18.30 h a la llibreria Rata Corner de Palma, i comptarà amb Guillem Colom, Joan Miralles i Pere Joan Femenia de ponents. L'acte és el penúltim seminari de l'any de l'entitat a Mallorca i l'últim, el 13 de desembre, es dedicarà a analitzar la imposició lingüística del castellà en un acte emmarcat en el paraigua de Semicercles, els seminaris de sociolingüística de l'entitat. Per a organitzar aquestes activitats, la Plataforma per la Llengua ha comptat amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

L'acte d'aquest divendres tendrà uns ponents de primer nivell: Guillem Colom és professor de la Universitat de Glasgow i investigador sobre cultura catalana contemporània; Joan Miralles, doctor en sociologia del turisme, i Pere Joan Femenia, representant de Joventut pel Clima - Fridays For Future Mallorca. Amb la participació de tots tres, l'entitat analitzarà la relació entre llengua i turisme. Les inscripcions de l'acte estan disponibles en aquest enllaç.

La Plataforma per la Llengua és conscient que hi ha experiències arreu del món i als mateixos territoris de parla catalana en què la llengua, per la seva singularitat, és un reclam turístic, però també considera que és una activitat econòmica amb un impacte lingüístic que cal saber gestionar. La temporalitat i la precarietat dels treballadors en dificulta l'arrelament i, per tant, que aprenguin el català, i sovint el turisme es fa servir com a excusa per augmentar la presència de llengües amb més parlants en detriment de la llengua pròpia del territori.

Albano Dante Fachin, Pere Antoni Pons, Rosa Calafat i Laura Camargo, protagonistes del Semicercles de Palma

Finalment, el divendres 13 de desembre a les 18.30 h, en el marc dels actes de la Diada de Mallorca, el Centre Flassaders de Palma acollirà un seminari dedicat al supremacisme lingüístic. Sota el paraigua de Semicercles, el cicle de seminaris sobre lingüística d'arreu del territori, la sessió durà per títol 'Lluita, imposició i subordinació entre llengües nacionals i hegemòniques i llengües regionals o minoritzades: el cas del català'.

Hi intervindran Laura Camargo, doctora en Filologia Hispànica i professora de la UIB; Pere Antoni Pons, periodista i escriptor; Rosa Calafat, doctora en Filologia Catalana i professora a la Universitat de les Illes Balears, i Albano Dante Fachin, periodista d'Octuvre.cat. Les inscripcions de l'acte ja estan disponibles en el següent enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa devers d'un mes
A Eivissa, d’entrada, es mateix nom de s’illa, dins s’àmbit turístic, només és tolerat en castellà (s’emblema internacional n’es IBZ) i rar és es “souvenir” que duga es nom de s’illa en català, potser alguna postal. La resta, no només es nom de s’illa, hi està en consonància
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente