nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Milers de persones es manifesten a Compostel·la per la Diada de la Pàtria Gallega

Milers de persones de totes les comarques gallegues es manifesten avui pels carrers de Santiago de Compostel·la convocades pel BNG amb motiu del dia de la Pàtria Gallega. Ahir, Galiza Nova, les juventuts del Bloc Nacionalista Gallec, varen realitzar un homenatge a Rosalía de Castro i Daniel Castelao.

Amb el lema «La força d'aquest país», Ana Pontón i l'Executiva nacional del BNG han sostingut la pancarta de la manifestació, que ha començat a les 12h i ha acabat a la plaça de Quintana de Compostel·la. A la mobilització hi ha assistit també l'històric líder del nacionalisme gallec Xosé Manuel Beiras. A la manifestació s'han vist sobretot estreleiras gallegues i banderes rojes, però també alguna estelada i banderes palestines.

La secretària general de Galiza Nova, Marta Gómez, ha destacat des de l'escenari la importància del jovent a l'hora de «fer país i alliberar Galícia». Ana Pontón ha recordat la primera vegada que va acudir a la Diada a Compostel·la, «fa trenta anys, l'emoció de caminar amb milers de compatriotes». La portaveu Nacional del BNG, en una entrevista al diari Nós amb motiu del dia de la Pàtria Gallega, va reclamar un finançament singular per Galícia i «un estatut que ens reconeixi com el que som, una nació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per y, fa devers d'un mes
¿Y...?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente