algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
22°

L'Obra Cultural Balear insta Cort a revitalitzar l'ús del català

231989

Aquest dimarts l'Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat diverses propostes al batle de Palma, Jaime Martínez, per tal de revitalitzar l'ús de la llengua catalana i fomentar la seva presència en l'espai públic de Ciutat.

En la trobada, el president de l'OCB, Antoni Llabrés Fuster, ha destacat la importància de donar més visibilitat i rellevància a la llengua catalana, concretament a partir de la retolació dels establiments i cartells informatius en general, subratllant la seva preocupació pel procés de substitució del comerç tradicional per altres tipus de negocis més vinculats al model turístic.

Entre les propostes presentades, destaquen iniciatives destinades a incrementar l'ús social de la llengua catalana, especialment entre els col·lectius de persones nouvingudes a Ciutat. recuperant la figura dels dinamitzadors lingüístics, dels cursos de català als diferents barris de la ciutat i d’activitats que acostin la llengua i la cultura pròpies de Mallorca als nouvinguts, amb l’objectiu de facilitar-los la integració social.

L'entitat ha reiterat una vegada més el seu compromís en la promoció i defensa de la llengua i la cultura catalanes, el mateix dia en què el Consell Social de la Llengua Catalana (CSLC) ha acordat reprovar les polítiques lingüístiques perpetrades pel pacte PP-Vox al capdavant de les institucions de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.