cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 12°
12°

Armengol denuncia que a IB3 s'executa un clar «dirigisme polític i partidista»

La cap de l'oposició a la Cambra demanarà al Govern si han impulsat aquest canvi lingüístic als informatius de la cadena pública. | M.À.C.

La portaveu del grup parlamentari del PSIB, Francina Armengol, considera que el canvi de l'ús de l'article literari pel salat als informatius d'IB3 demostra que «s'està executant una forma clara de dirigisme polític i partidista de la televisió pública».

Aquesta situació, segons l'opinió d'Armengol, és «absolutament desagradable i inadequada» per a una comunitat com les Illes. La portaveu socialista ha anunciat en roda de premsa que demà al ple del Parlament el seu grup ha canviat una pregunta per a demanar explicacions al vicepresident del Govern i conseller de Presidència, Antonio Gómez sobre l'ús de la «llengua pròpia d'aquesta comunitat a IB3».

Armengol s'ha mostrat «radicalment en contra» que aquesta decisió s'hagi pres sense haver realitzat la consulta prèvia corresponent a la Universitat de les Illes Balears (UIB), qui té la competència segons l'Estatut d'Autonomia de dictaminar la normalització de la llengua pròpia de la comunitat, ha explicat.

Si es tracta d'una decisió del Govern «seria més preocupant», ha apuntat Armengol, ja que es tractaria d'una nova «ingerència del poder polític en una ràdio televisió pública que hauria de ser plural i independent i hauria de complir la normativa bàsica d'aquesta comunitat autònoma», que determina que no es poden canviar els criteris sense consulta prèvia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles B., fa mes de 10 anys

Tenint en compte que l'article salat n'és l'originari de Catalunya, i que a les Illes és un dels pocs indrets on encara es conserva molt viu, sembla adient que tingui el reconeixement que es mereix als mitjans de comunicació. A nivell escrit, dins l'àmbit balear, també s'utilitzen els dos articles amb tota normalitat. En canvi en les relacions amb la resta de territoris de parla catalana, sembla lògic que utilitzem tots l'estàndard de la llengua catalana, segons les normes de l'IEC.

Valoració:0menosmas
Per unaltra, fa mes de 10 anys

I mentre només sigui salar, tendran un registre més col·loquial... El problema serà si comencen a omplir la llengua de barbarismes i animalades.

I el que m'atufa és que es donin entre ells tantes enhorabones i felicitacions en castellà sobre aquest, és tan anormal!

Valoració:3menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 10 anys

Si se'ls hi vol donar un caire col·loquial, idò encara. Però trob que en un informatiu no és el més adequat.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente