muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Avui no és un dia normal

El curs escolar 2013-14 ha començat aquest matí en els diferents centres escolars de les Illes

Professors conscienciats amb la problemàtica educativa han informat les famílies que 'avui no és un dia normal'. El divendres comencen les classes però el següent dilluns comença la vaga convocada pels docents i secundada pels sindicats STEI, CCOO, UGT i ANPE. | dBalears.cat

El curs escolar 2013-14 ha començat aquest matí en els diferents centres escolars de les Illes. No és un inici de curs similar al dels altres anys, sinó que es tracta del més convuls i difícil de la història de les Illes Balears degut a la polèmica sorgida per l'aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) imposat pel Govern i l'enfrontament de la consellera d'Educació amb el professorat.

Els diferents col·legis han començat amb aparent normalitat les classes. Malgrat això, les discretes reivindicacions també s'han succeït com en el Col·legi Sant Francesc a Manacor, on s'ha dut a terme una tranquil·la cadena humana recolzant la vaga de professors que tindrà lloc a partir del pròxim dilluns. A la gran majoria de centres educatius, com l'IES Son Pacs de Palma, s'ha penjat una pancarta amb el lema "Avui no és un dia normal" i hi ha hagut una concentració de la Plataforma Crida. #AvuiNOésundianormal també és l'etiqueta que estan utilitzant els centres per difondre via Twitter les seves protestes.

En el CEIP Llevant d'Inca, els professors han repartit fulletons per informar de la vaga del dilluns fora del recinte escolar i abans de l'horari lectiu.

Concentració davant el Consolat
L'Assemblea de Docents es concentrarà dilluns que ve a les 12 hores davant del Consolat de Mar, amb motiu de l'inici de la vaga indefinida en l'ensenyament públic de Balears, mentre que el divendres 20 de setembre, ha convocat una concentració a les 13 hores davant la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats. A més, la «gran manifestació» que està preparant tindrà lloc, també, en el mes de setembre.

Segons ha informat el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents, aquest divendres, dia que comença el curs escolar, serà un dia «informatiu» en el qual els professors vestiran camisetes verdes i informaran a les famílies i els mestres que no fan vaga abans d'entrar a les classes sobre les causes de la vaga indefinida. Posteriorment, començaran a fer classe, ja que l'aturada comença el dilluns.

D'altra banda, aquest dijous a les 18 hores l'Assemblea de Docents va realitzar una reunió en la qual la «assistència massiva» de persones i l'alta participació «de gent que ha demanat la paraula», van allargar la trobada fins a gairebé les 21 hores, tal com ha informat l'organització.

En aquesta trobada, es va tractar l'organització de la jornada informativa d'aquest divendres, la mobilització de la setmana que ve i l'organització de les comunicacions internes durant la vaga. A més, s'ha efectuat una nova convocatòria de manifestació pel 20 de setembre a les 13 hores davant de la Conselleria d'Educació.

Finalment, l'organització de docents ha afirmat que l'assemblea del dijous va ser «molt encoratjadora, per la qual cosa cada vegada els centres estan més organitzats i més gent té clar que anirà a la vaga». A més, han valorat positivament l'adhesió del sindicat ANPE a la vaga indefinida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per José Ramón Bauzá y espos@, fa mes de 10 anys

VERGONYA: Si dimiteixen els Directors, la Conselleria aprofitarà per col·locar-hi els seus, i així sí que tendrem un control i una dictadura perfecta. Jo en conec uns quants que ja estan esperant ocupar-ne la cadira. Crec que s'han mullat molt en aquesta lluita.

Valoració:0menosmas
Per pirotécnico anticatalino, fa mes de 10 anys

Hoy, mañana, pasado mañana, el otro y asi hasta que acabe el curso escolar son dias para tirar cohetes ....jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Més encara que es escrits que estan en castellà, cal no contestar ni puntuar es que, en una llengua o s'altra, estiguin escrits amb mala fe

Valoració:-3menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys


Els comentaris dels nicks següents són el resum de la situació actual i el que hauriem de fer.

José Ramón Bauzá y espos@,
juniper

No fa falta donar-hi més voltes.

Valoració:11menosmas
Per Dioclecià,, fa mes de 10 anys

S'ho tenen ben merescut. Molts de mestres es pensen que són ells qui han de fer política "educativa" i política "lingüística", Però això no és així. Si es volen dedicar a fer polítiques, el que han de fer és presentar-se a unes eleccions (amb el PSIB, Més, ERC, PSM, PI o EU) i maldar de ser elegits. Llavors sí podran fer política. Però des del centres educatius, així com des de la UIB, no han de fer política. A més, ni uns ni els altres estan en condicions de donar lliçons al Govern de res, en vista del fracàs col·lectiu que per a les Illes suposa l'actual sistema d'ensenyament vigent a les Illes. Els mestres haurien de fer més feina, plorar menys i fer-ho molt millor. No són conscients que són uns privilegiats, tot i pensar-se que són intocables. Ca barret! Fins aquí podíem arribar...

Valoració:-19menosmas
Per Dignitat x Mallorca Dignitat x Balears, fa mes de 10 anys

Pocavergonyes, voltros sí que ho sou un manipuladors, únic conflicte que jo veig es casi 40 anys de una llengo impossada,com es sa catalana a ses balears i un manat de xupopteros que han viscut com a reis en ses subvencions de sa generalitat de catalunya y des governs de es pacte de progres??. Lo demés son xeremies. A ses balears, sa nostra llengo balear i espanyol !! Catala ??.. a Catalunya

Valoració:-15menosmas
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 10 anys

Que no nos impongan la lengua CATeta en este foro. Dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoració:-16menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:7menosmas
Per falange,falangina,falangeta, fa mes de 10 anys

Ja els han mollat de la presó als terroristes de Madrid?
Veig que ja tornen a escriure en aquest diari.

Valoració:4menosmas
Per tururu, fa mes de 10 anys

La huelga es legal, siempre que lo sea. Esto que parece una perogrullada, no lo es; por lo tanto suspensión de sueldo y empleo desde el primer segundo. Y comunicar a la Seguridad Social, la nueva situación. ¿Quereis leyes?. Pues ahi las teneis. Y en cuanto a que hoy no es un día normal. Efectivamente, no lo es. Tener que trabajar después de casi tres meses de vacaciones sin dar un palo al agua, debe ser bastante fotut. Y, por supuesto, mientras la enseñanza esté en según que manos, nunca será un día normal. Me refiero a los que cuelgan trapos y papelamen en los centros de trabajo que han hecho los gobiernos para que ellos tengan un sueldo y enseñando a los pobres niños lo que no necesitan aprender.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente