algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Acord entre Plataforma per la Llengua i el cònsol de l’Equador: Lalama demana que es facin més cursos de català per als immigrants

229459

El cònsol de l'Equador a Balears, Julio César Lalama, s'ha mostrat partidari, en una reunió amb Plataforma per la Llengua, que es facin més cursos específics per mostrar català als immigrants de les diferents comunitats lingüístiques que arriben a les Illes.

Marina Garcias, membre de l'executiva de l'entitat, s'ha reunit amb Lalama per a demanar-li explicacions sobre les seves recents declaracions públiques, en les quals lamentava que l'exigència del català «sigui un obstacle» que «malbarata el talent de molts equatorians».

Garcias ha lliurat al cònsol un exemplar de la guia 'Benvinguts al català' i li ha semblat una iniciativa tan «magnifica» que s'ha compromès a tenir-ne més d'exposats al mostrador del Consolat.

Julio César Lalama comparteix la visió que el català és la llengua de cohesió i un element d'ascens social i, per aquest motiu, es mostra obert a col·laborar en la difusió d'iniciatives de promoció del català entre la comunitat sudamericana.

Malgrat el compromís expressat amb la llengua, el cònsol també considera que l'exigència a les proves de nivell és «massa alta», i es mostra partidari de donar un temps als treballadors perquè l'aprenguin, «en lloc d'exigir-lo d'immediat per accedir a un lloc de feina a l'administració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep, fa 10 dies
Hostes vindran i de casa et trauran. Però no seran els equatorians, que prou feines tenen per anar tirant. Seran els espanyols del PP i Vox, enemics acèrrims de sa nostra cultura. Si no reaccionem aviat, ens marginaran.
Valoració:22menosmas
Per En català, sí!, fa 10 dies
Lalama: hi ha milers de llocs al món on la llengua catalana no serà exigida als teus compatriotes. Vols fer el favor de dir-los-ho abans que venguin aquí a viure, per favor? Que pareix que sou beneits i tot! Equatorians: no vengueu si no voleu integrar-vos lingüísticament. Si voleu ser mallorquins, haureu d'aprendre mallorquí. No és tan complicat!
Valoració:44menosmas
Per Andreu, fa 10 dies
Conec metges, arquitectes i advocats que parlen perfectament el català.
Valoració:34menosmas
Per M. Solivellas, fa 10 dies
👏🏻👏🏻👏🏻
Valoració:-12menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 10 dies
El coneixement de la nostra llengua pròpia a l'administració és necessari i evident per a poder atendre com cal tots els ciutadans i alhora complir les lleis i normatives vigents que emanen de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Una altra cosa és fer feines que no son d'atenció directa amb el públic que potser sí que permeten de donar un cert marge de temps als treballadors nouvinguts perquè l'aprenguin bé.

Cal que el Sr Cònsol llegeixi l'Estatut :

Article 4
"La llengua pròpia
1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial.
2. Tots tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la, i ningú no podrà ser discriminat per causa de l’idioma.
3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears".

No comprenc com una cosa palesa i obvia que està escrita i vigent des l'any 1983, costi tant de capir i que tanta de gent, propis i estranys, encara a hores d'ara ho ignorin o facin veure que ho ignoren.
Valoració:42menosmas
Per Joan, fa 10 dies
Enhorabona per la iniciativa, aix´´i es construeix, molts ànims.
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente