Públic escàs i Valtonyc en el retorn del Círculo d’ençà de l’estàtua
Jorge Campos i Román Piña Homs durant la conferència. Foto: A.P. Una trentena de persones assistiren anit a la conferència que el catedràtic d'Història del Dret Román Piña Homs pronuncià sobre el rei Jaume II i el regne de Mallorca a la casa de cultura de Sineu, més coneguda com ‘el teleclub'. Era el primer acte organitzat pel Círculo Balear d'ençà de la inauguració de la polèmica estàtua, fa un any i mig. Pràcticament, la meitat dels trenta assistents eren sineuers significadament contraris als postulats espanyolistes del Círculo. Entre ells hi havia el raper Valtonyc, a qui Jorge Campos (president de l'entitat) denuncià per la lletra d'una cançó. En canvi, el batle de Sineu, Pere Joan Jaume (PP), s'assegué amb els organitzadors.
Flitada d’Art solidari amb els encausats d’El Coso
L'obra de Miquel Barceló, titulada Bitxos crucificats. És la peça amb el preu de sortida més car, que assoleix els 15.000 euros.Foto: G.V. Art i solidaritat van de la mà a Felanitx. El 22 de desembre, l'Auditori de Porreres acollirà la subhasta d'obres d'art que el Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF) ha engegat amb la col·laboració d'artistes felanitxers i de la contrada amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar els joves denunciats per l'Ajuntament pels fets ocorreguts durant El Coso 2011 a fer front a les despeses del procés judicial en què encara estan immersos. A més, estan pendents de la resolució de les multes interposades per la Delegació del Govern. Artistes de renom com Rafel Joan, Ferran Aguiló i Jaume Canet, o el felanitxer més universal, Miquel Barceló, entre molts d'altres, han cedit gratuïtament alguna de les seves obres en solidaritat amb els encausats. En total, són més d'una seixantena les obres a subhastar aportades per una quarantena d'artistes que els han donat suport.
Crits i pancartes al Consolat contra els acomiadaments
Prop de dues-centes persones mostraren el malestar a les portes del Consolat coincidint amb el Consell de Govern.Foto: M.À.C. Uns dos-cents treballadors d'Ibanat, d'Espais de Natura Balear i dels informatius d'IB3 es manifestaren davant el Consolat de la Mar per reclamar la readmissió dels 29 acomiadats de Medi Ambient i per protestar contra l'ERO de CBM, empresa adjudicatària dels informatius de la ràdio i televisió pública. L'expedient preveu deixar a l'atur 34 empleats. El soroll, les xiulades i el clam dels afectats començà a les onze i no cessà fins poc abans que s'iniciàs la roda de premsa del Consell de Govern. Els primers a arribar-hi foren els treballadors d'Ibanat i d'Espais de Natura. Duien pancartes i clamaven contra el conseller de Medi Ambient, Biel Company, amb crits de "Company, més pressupost i menys xampany" i "Conseller mentider".
13-D: Cadenes humanes i llaços contra la línia espanyolista de Wert i de Bauzá
La plaça de Cort acollí el 31 d’octubre passat una protesta en contra de la LOMQE. Foto: M. À. C. La comunitat educativa plantarà cara dijous que ve al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i al president de les Illes, José Ramón Bauzá, amb l'acció "Abraça i enllaça el teu centre". Després de la multitudinària acció del 28-N, "Tancat per retallades, obert per l'educació", els centres ja estan enllestint la mobilització del 13-D. Tot i tractar-se d'una convocatòria d'abast estatal, la comunitat educativa de l'Arxipèlag sortirà per defensar dues qüestions: d'una banda, l'escola pública, en perill amb la futura Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), i de l'altra, l'escola en català, amenaçada per la línia espanyolista d'ambdós dirigents.
La crisi multiplica per més de 10 els aturats de llarga durada a Balears
L'atur de llarga durada és del que més ha crescut des de l'inici de la crisi. Foto: M.À.C. En el tercer trimestre de l'any hi havia a Balears 34.000 persones aturades que fa més de dos anys que cerquen feina, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que publica trimestralment l'INE. Aquest col·lectiu s'ha multiplicat per més de 10 des del tercer trimestre de 2008, quan a les Illes hi havia 2.800 aturats que feia més de dos anys que estaven desocupats. Es tracta d'un increment molt considerable que posa de manifest les poques oportunitats del mercat laboral illenc. Al llarg d'aquests quatre anys, els aturats de llarga durada són els que més han augmentat. De fet, el tercer trimestre d'enguany les persones que fa més de dos anys que estan desocupades representaven el 27,8% del total d'aturats, enfront del 5,1% del mateix període del 2008.
conflicte R.Mallorca Cladera Serra Claasen
Cerdà dóna suport a Serra
Llorenç Serra Ferrer, Biel Cerdà i Utz Claassen, durant una reunió del consell d’administració. Foto: Monserrat. Gabriel Cerdà dóna suport a Llorenç Serra Ferrer com a vicepresident, conseller delegat i director esportiu del Reial Mallorca. Així ho va fer saber ahir amb un comunicat públic en el qual explicava el seu posicionament en el darrer consell d'administració, quan s'alineà amb Utz Claassen i Pere Terrasa per destituir Jaume Cladera com a president. Cerdà va negar de manera rotunda que tingui un acord amb Claassen i desmentí categòricament que l'alemany li hagi oferit el càrrec de conseller delegat a canvi del seu vot.
1899: Jordi Anckerman
Jordi Anckerman, que suposam de la família del gran pintor Ricard, publicava a la premsa illenca un curiós article capaç d'espantar més d'un lector...
Lliçó a Felanitx
En uns moments en què la crisi econòmica serveix per justificar la involució institucional i la demolició de l'estat del benestar, el Comitè en Defensa de les Festes de Felanitx ofereix una petita glopada d'aire fresc. No tot està perdut mentre hi hagi imaginació i il·lusió per fer coses...
Diwertimento
Mai no podíem imaginar que això que fa trenta-quatre anys anomenàvem democràcia es convertiria en un diwertimento, en un joc. El ministre Wert ha confirmat que el seu llibre de capçalera...