El Port clama pel pont
"No el tomaran!". Aquest fou el crit unànime i constant de les més de 1.500 persones que al punt del migdia es reuniren a Porto Cristo per clamar contra la decisió judicial del jutge d'esbucar el pont del Riuet de la localitat costanera de Manacor. La d'ahir fou la tercera manifestació en poc més d'una setmana, i ja han decidit noves accions per fer força davant "el que sembla més una imposició i una provocació que una resolució judicial", digué el portaveu de la nova plataforma en defensa del pont, Jaume Brunet. "Fa alguns anys ens unirem tot el poble per aconseguir tenir un institut al nucli, ara ha arribat l'hora de tornar-nos a unir". "El que no es pot fer és obligar a tomar el pont per haver-lo de tornar a fer".
Creixement zero
Les primeres Normes Subsidiàries de la localitat de Lloret preveuen un creixement zero del municipi. El regidor Antoni Bennàssar va explicar que "després del boom de la construcció dels darrers anys hi ha uns 40 pisos en el municipi que encara no s'han venir ni ocupat, per la qual cosa no està previst cap creixement del sòl urbà fins que s'ocupin aquestes propietats".
Artà aposta per crear un vial costaner per a bicicletes i vianants com a atractiu turístic
L'Ajuntament d'Artà aposta per la creació d'un vial costaner com a eix recreatiu i esportiu que comuniqui els tres nuclis: l'Estanyol, la Colònia de Sant Pere i Betlem, que resulti un atractiu turístic més. L'objectiu és aprofitar que la costa és plana i està en un relatiu bon estat per condicionar aquest eix. El vial inclouria el passeig marítim i tindria trams amb adequació de paviment i d'altres amb senyalització de prioritat per a ciclistes.
Les 30 famílies expulsades de Son Banya tenen xalets fora del poblat
Els desallotjaments forçats de Son Banya que hi executarà Cort durant la segona quinzena de febrer, com a termini màxim, afecten una trentena de famílies. Totes tenen cases i xalets de la seva propietat en altres llocs de Palma i d'arreu de Mallorca i, per tant, no es tracta de gent sense recursos. L'expulsió d'aquests habitants per la via judicial, sense ajudes de l'Administració, només afectarà aquestes persones que tenen ingressos suficients per poder mantenir-se. Entre elles es troba José Amaya, conegut amb el malnom del Tío Nano. Ell s'ha autoproclamat portaveu del poblat, al marge de Gabriel Cortés, el Pelón, i també és el líder del grup que ha engegat un procés judicial contra Cort per frenar l'enderroc.
Alaró crea una taxa per a les empreses que reparteixen publicitat
Totes les empreses que vulguin lliurar publicitat comercial directa a Alaró hauran d'anar en compte. L'1 de gener entrà en vigor una nova ordenança que regula el repartiment al poble i obliga les empreses a treure una llicència municipal i a pagar una taxa. El batle d'Alaró, Joan Simonet (PP), explica que "hem arribat a un punt en el qual regna un descontrol absolut i es poden veure papers tirats de qualsevol manera pels carrers del poble i als portals de les cases; i ha arribat l'hora de posar-hi seny". Així les coses, les empreses de publicitat hauran d'adreçar-se a la Sala per treure la corresponent llicència i pagar un quota de 60 euros pel repartiment de material publicitari que només serà vàlida durant tres dies. Si volen tornar a lliurar publicitat hauran de tornar a expedir el permís. Simonet recalca que "tot el material publicitari ha de dur a un lloc visible una identificació de l'empresa anunciant i s'hi ha de fer constar, com a mínim, el nom complet de l'empresa, el NIF, l'adreça i el telèfon".
Un boxador liderava la xarxa de narcos del Rafal
L'organització de narcotraficants desmantellada per la Guàrdia Civil de Palma durant l'operació Ble era suposadament liderada amb mà de ferro per un boxador que ha ingressat a la presó. L'alt nivell de vida de L.R.U. i d'alguns dels seus lloctinents va ser la pista que, set mesos enrere, va fer que els investigadors es fixassin en els sospitosos. L'ECO (Equip contra el Crim Organitzat) i l'EDOA (Equip de Delinqüència Organizada i Antidroga) des de l'estiu anava darrere les passes de la banda, que enviava paquets carregats d'haixix a Mallorca. Es van punxar telèfons i es va sotmetre els implicats a un discret seguiment, de dia i de nit, que ara ha donat els seus fruits: 19 detinguts, vuit dels quals són a la presó, inclòs el capitost. Els membres de la xarxa establiren una sèrie de mesures de seguretat per evitar filtracions i canviaven amb freqüència de telèfons mòbils per assegurar-se que eren segurs. La droga arribava des de Màlaga o Barcelona en trameses a una empresa de paqueteria postal.
Bauzá manté l'aposta per Isern a Palma, però també hi acceptaria Gijón
José Ramón Bauzá vol que Mateu Isern sigui el candidat del PP a Palma, però tampoc no ha descartat Àlvaro Gijón si la seva elecció evita conflictes amb José María Rodríguez. A quatre dies de la junta territorial de Palma -es durà a terme dijous a partir de les 19 hores-, l'elecció del número 1 es redueix a dos aspirants. Qualsevol solució, emperò, exigeix el vistiplau de Rodríguez. Gijón té el suport del líder del PP a Palma, encara que Mateu Isern també és del sector rodriguista. Tanmateix, tots assumeixen que Gijón és el braç dret de Rodríguez a Palma i serà la seva gran aposta en la recta final de la negociació per elegir el candidat. Isern, sobre el qual es posaven totes les mirades durant la convenció de Sevilla, no es veu de número 1 a Ciutat.
Palma serà el punt de trobada dels estudis polars
El campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà del 7 al 9 de setembre el VIII Simposi d'estudis polars. El Comitè espanyol de l'SCAR (Comitè científic de recerca antàrtica) i l'Institut mediterrani d'estudis avançats (Imedea), constituït per la UIB i CSIC, són els encarregats d'organitzar aquesta trobada, en la qual es calcula que participaran gairebé dos-cents experts. La simposi inclourà l'assistència d'investigadors de reconegut prestigi internacional i té com a objectius principals la difusió dels resultats científics i afavorir la col·laboració entre els grups de recerca que duen a terme la seva tasca a l'Antàrtida i a l'Àrtic en els diferents camps científics. L'investigador de l'Imedea i membre de l'SCAR, Damià Gomis, confirmà que a l'encontre hi assistiran "conferenciants d'Alemanya, dels Estats Units i d'Anglaterra", si bé encara falten lligar alguns noms que no es volgué aventurar a dir. La darrera trobada d'aquest grup d'experts tingué lloc a Granada el 2006, però, tal com explicà Gomis, "no hi ha cap periodicitat establerta; ara bé, intentarem no trigar més de dos o tres anys a tornar-nos a reunir".
Son Espases reprèn la fecundació in vitro després de dos mesos aturada
L'àrea de fertilitat de Son Espases no estarà a ple rendiment fins al febrer, després de gairebé dos mesos d'aturada tècnica. Aquesta unitat aplica dues grans tècniques: la inseminació artificial i la fecundació in vitro. Concretament, ha estat aquest segon sistema el que ha estat aturat d'ençà que s'efectuà el trasllat de Son Dureta a Son Espases, a mitjan desembre. Respecte de la inseminació artificial, ha estat possible continuar-ne els tractaments que ja estaven en marxa a Son Dureta. Ara bé, no s'ha pogut començar amb cap pacient nova, atès que Son Espases encara no du a terme una prova que es practica amb anterioritat: la histerosalpingografia. Es tracta d'una exploració que determina si les trompes de Fal·lopi estan capacitades perquè la dona quedi embarassada. Aquest examen, previ a la inseminació, s'hauria d'efectuar a la unitat de rajos, però està inactiva temporalment. La direcció de l'hospital espera que es posi en funcionament aquesta mateixa setmana.
Francesc Antich diu que pactaria amb UM si hi ha un programa “compatible”
El president del Govern, Francesc Antich, ha subratllat que, en funció dels resultats de les pròximes eleccions autonòmiques, només pactaria amb UM si hi ha un programa "compatible" amb el del PSIB i si es produeix un treball "a nivell intern" en la formació presidida per Josep Melià. Després de visitar el centre socioeducativo Es Pinaret de Palma, Antich ha remarcat que únicament amb aquests condicionants "hi podria haver possibilitat d'arribar a un acord amb UM", si bé ha apuntat que es parlarà de pactes una vegada s'hagin celebrat els comicis el maig d'aquest any.
El C.IN.E de Sineu: el repte comença
La roda dels somnis avança, malgrat la crisi i les adversitats, i les bones idees continuen canviant la crua realitat. Aquest és el cas de l'antic teatre de Sineu que, després d'anys condemnat al silenci, ara té l'oportunitat de tornar a la vida i donar de nou un espai per somiar al poble amb el qual va viure tantes i tantes experiències en el passat. "Aquest projecte va néixer d'una necessitat", afirma Biel Jordà, que està al capdavant de la idea amb la productora teatral Res de Res i En Blanc. "Res de res i En Blanc decidí tornar fa cinc anys a Mallorca i necessitàvem un espai alt d'assaig per crear els nostres espectacles de circ", explica. L'encontre amb l'antic teatre de Sineu va tenir lloc el 2007. "Hi vàrem fer una gran inversió i el vàrem comprar el 2008", en comenta Jordà. De seguida es presentà la idea de reformar-lo, però tornà a ser la necessitat la que donà energia a aquesta aspiració, perquè "les condicions de fred i humitat" ho exigien a crits. La possibilitat de remodelació ha donat pas a un projecte en el qual tot el poble "s'ha involucrat", una iniciativa que va més enllà d'arreglar les condicions estructurals de l'edifici.
De la Mare Nostrum a Bellver
"Raimon va dir 'jo vénc d'un silenci' i jo puc dir que vénc d'una ronquera, que ja no em fa patir tant". Maria del Mar Bonet s'entregà anit al públic que omplí el teatre Principal i que l'esperava després que no pogués cantar per una afonia la Sibil·la a la Seu el dia dels Reis. Tanmateix, ahir la decepció tornà música en un ambient gairebé màgic.Maria del Mar Bonet presentà el darrer disc, Bellver, juntament amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb qui l'ha gravat. La Simfònica va ser dirigida, en aquesta ocasió, per Xisco Bonnín i hi col·laboraren el percussionista Antonio Sánchez i el guitarrista Toni Cruz, a qui Bonet presentà abans d'hora, en la que fou una de les anècdotes del vespre. No hi faltaren les autoritats. Així, la batlessa, Aina Calvo; la regidora de Cultura, Nanda Ramon; el conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, i el director insular de Cultura, Maties Garcias, se sumaren als aplaudiments que sonaven més forts cançó rere cançó.
Resultats Tercera Divisió
El Poblera no va poder passar de l'empat davant un lluitador Mercadal (1-1), un resultat que, unit a la derrota del Manacor, permet als blaugranes mantenir la segona posició de la classifiació.
Resultats Regional Preferent
El Platges superà per 4-1 el Murer en un partit molt més igualat del que reflecteix el marcador. El Murer pitjà en la primera part, però els locals saberen aprofitar-ne bé la fragilitat defensiva per avançar-se. En la represa, els visitants ho tornaren a provar, però l'expulsió de Juan.
Resultats Divisió d'Honor Juvenil
SANT FRANCESC 1HOSPITALET 1 SANT FRANCESC: Kike (2), Juan Cifre (2), Mikel (2), Àlvaro (2), Vernon (2), Xisco (2), Ortega (2), Edu (2), Dalmau (2), Plani (1) i Tolo (2).Bernat (1) per Edu i Ñoño (1) per Dalmau.HOSPITALET: Roberto Aguado (3), Carlos Galindo (2), Gerard García (2), Iván (2), Roger Peña (2), Antonio Gómez (3), Pedro Bilbao (2), Antonio Monserrat (2), Marc Gallart (2), José Sánchez (2) i Eric Reverter.Alguer Brugarola (1) per Pedro Bilbao i Alejandro Plazas (1) per Jose Sanchez
Victòria del menorquí Quintana
El XX Cros Mateu Domínguez, trofeu de Sant Sebastià, organitzat pel CA Palma i encapçalat per l'excorredor d'obstacles, tornà a ser un èxit i, malgrat la baixa temperatura, va tenir una bona inscripció. En la categoria sènior triomfà el menorquí Rafel Quintana (Calvià), per davant Carles Coll (SG Pontevedra), Josep Duran, David Martín, primer de promeses, i Llorenç Fullana, tots tres del club organitzador.
Mateu Riera s'emporta l'especial per a joqueis, el premi Careto TR
El manacorí Mateu Riera va ser el gran triomfador de la jornada hípica disputada ahir al municipal de Manacor. Riera s'emportà la correguda especial reservada als joqueis amb llicència professional, el premi Careto TR -la quarta prova del programa-, menant Team of Queen. La diada la completà el premi Elido, que va ser per a Lutin des Essarts, dirigit per Andreu Oliva.
Nadal topa amb el primer os
El croat Marin Cilic, ara situat al lloc 16è del rànquing mundial, és l'amenaça immediata del manacorí Rafel Nadal, que lluita a Melbourne per la conquesta d'un segon Obert d'Austràlia, que podria tancar el cercle de quatre grans consecutius. Aquest partit de vuitens de final es disputarà a partir de les 9.00 hora espanyola. El croat nascut a la localitat bosniana de Medjugorje fa 22 anys és una raqueta reputada del circuit i que assolí la dimensió més àmplia a final del 2009 i a princip del 2010, quan es va instal·lar a les places de privilegi de l'ATP com a top ten. Cilic acumula cinc títols en el seu historial, tots en pista dura. Ha guanyat dues vegades a Zagreb (2010 i 2009), igual que a Chennai (2010 i 2009) i a New Haven. A més, ha jugat les finals de Munic, Viena i Pequín. Marin Cilic és el primer os per a Nadal. Al començament de la segona setmana del primer Grand Slam del curs, en la quarta ronda, el mallorquí afronta un salt abrupte en el seu recorregut. Dels febles adversaris de les eliminatòries inicials, com ara el brasiler Marcos Daniel, el nord-americà Ryan Sweeting i l'incipient australià Bernard Tomic, que no li han amenaçat cap set, l'illenc topa amb un contrari de categoria.
Resultats Segona Divisió B
LLEIDA 1ATLÈTIC BALEARS 1 LLEIDA: Eduardo (1), Adrián (1), Pau (1), Jerson (1), Dani Marín (1), Jaume (1), Àlex (1), Eizagirre (1), Rayo (2), Gabernet (1) i Carvalho (1). Cheikh (1) per Carvalho, David (1) per Adrián i Txus (1) per Gaberner.ATLÈTIC BALEARS: Nico (3), Bio (2), Del Castillo (2), Edet (2), Bigas (2), Coco (2), Milla (2), Laurent (1), Checa (2), Martins (2) i William (2). Valentín (2) per Edet, Lawal (3) per William i Dani Lucas (2) per Coco.
Derrota agredolça
La visita al Santiago Bernabéu ens va deixar un regust agredolç. Avesats que Madrid s'ho quedi sempre tot, ens podíem esperar que es quedassin els tres punts, però sap més greu quan és injust. El Mallorca de Laudrup va sortir al Bernabéu sense complexos, donant...
El Mallorca perdona (1-0)
El Reial Madrid sobreviu a un bon Mallorca (1-0). Un solitari gol de Karim Benzema serví perquè el conjunt de José Mourinho sumàs tres punts més i continua a quatre punts del Barça. Michael Laudrup va fer un plantejament valent, el Mallorca cercà el triomf i disposà d'oportunitats clares per inaugurar el marcador. Fou un equip decidit, sempre ordenat, disciplinat, feiner i ben perillós al contracop. Una vegada més es va complir la dita que assenyava que "qui perdona ho arriba a pagar". De fet, disposà de moltes i clares ocasions, però la fortuna i Casillas evitaren el gol. N'Sue envià la pilota al pal en la primera aproximació amb perill del partit i Webó, ja en el temps afegit de la represa, hauria empatat si Casillas no s'hagués lluït. El Mallorca complí, va fer un bon partit, però no fou suficient per sumar.
El United i l'Arsenal, de festa
El Manchester United va castigar el Birmingham City amb cinc gols (5-0), tres dels quals foren del búlgar Dimitar Berbatov, mentre que un altre hat-trick de Robin van Persie a l'Emirates va donar una contundent victòria a l'Arsenal davant el Wigan (3-0). El conjunt d'Alex Ferguson es va aferrar encara més al lideratge de la Premier League després de disputar la vint-i-quatrena jornada, en la qual va oferir un autèntic regal a l'afició d'Old Trafford.
Grups ultra intenten agredir Joan Laporta
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) s'estén al País Valencià. Tanmateix, la presentació no fou ni de bon tros tranquil·la. Grups blavers increparen i insultaren el líder del partit, Joan Laporta, i a més intentaren agredir-lo. Fins i tot, llançaren un gas picant dins el hall de l'hotel Astoria Palace de València, on havia de tenir lloc l'encontre.
Rajoy apel·la a la “set d'urnes” per liderar la “recuperació nacional”
El president del PP, Mariano Rajoy, apel·là ahir a "la set d'urnes" que té l'Estat per iniciar "un gran projecte de recuperació nacional" que inclogui "reformes profundes" d'institucions rellevants, com el Parlament i el Tribunal Constitucional. Rajoy va voler acabar la convenció de Sevilla amb un missatge clar: "Espanya no és un cas perdut i no val resignar-s'hi i, per això, urgeix un projecte de recuperació nacional" que impliqui no només el PP, sinó tots aquells que "pensen que el futur d'Espanya està en les seves pròpies mans" i "saben que ha arribat l'hora d'unir forces al voltant d'un projecte que il·lumini l'horitzó". Envoltat pel seu equip de direcció, pels barons territorials i per milers de militants del PP, el líder dels populars donà per començat "un nou temps polític" amb un objectiu marcat: "reconstruir la confiança dels espanyols". Rajoy assegurà que els ciutadans estan cansats de les "paraules florides, anuncis que no es compleixen i el retard interminable de les solucions". Sense al·lusions directes a Zapatero i sense crítiques a aspectes concrets de la gestió del Govern, Rajoy sí que fou més precís per enumerar les seves prioritats: crear ocupació, una educació de qualitat i reformes en les institucions i en l'Administració.
Aníbal Cavaco és reelegit president de Portugal
El president de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, va resultar reelegit en els comicis presidencials amb el menor nombre de vots a favor de la història d'aquestes eleccions al país portuguès, amb 2,23 milions de paperetes, a causa de l'elevada abstenció, que va assolir el 53,3 per cent. Segons les dades oficials, divulgades avui, Cavaco Silva va congregar percentualment un suport major que quan va ser elegit com a president per primera vegada, el 2006, però va reunir menys vots absoluts. El candidat conservador va guanyar ahir en la primera volta amb el 52,94 per cent dels sufragis, gairebé dos punts i mig més que fa cinc anys (50,5 per cent), però amb gairebé 550.000 vots menys.
Cavaco, reelegit en primera volta
El president de Portugal, el conservador Anibal Cavaco Silva, aconseguí la reelecció en primera volta de les eleccions presidencials dutes a terme ahir. Cavaco va ser reelegit per a cinc anys més per un 53,13% dels vots amb el 99% dels sufragis escrutats El seu principal rival, Manuel Alegre, candidat del Partit Socialista (PS) que governa Portugal, no va aconseguir el seu objectiu d'obligar Cavaco a disputar amb ell una segona tornada després d'obtenir només un 19,68% de sufragis. En tercera posició va quedar l'independent Fernando Nobre, amb el 14% dels vots; en quart lloc, l'ecocomunista Francisco Lopes amb el 7,11% dels sufragis. La sorpresa de la nit va ser el liberal José Manuel Coelho, que assolí el 4,49% dels vots. El menys votat va ser el diputat socialista Defensor Moura, amb només el l'1,57% dels vots. Sigui com sigui, les eleccions d'ahir, enmig de la greu crisi econòmica que viu Portugal i el temor que hagi de demanar ajuda econòmica externa, van registrar una alta abstenció, de gairebé un 53% davant el 38,74 dels comicis anteriors, els del 2006.
Avui, 24 de gener, el pitjor dia per a l'estat d'ànim
Un investigador britànic assegura que el pitjor dels 365 dies de l'any per a l'estat d'ànim és el 24 de gener, és a dir avui, que aquest 2011 cau, a més, en dilluns. El doctor Cliff Arnalls, professor de la Universitat de Cardiff, fins i tot ha dissenyat una fórmula matemàtica per explicar el seu descobriment: 1/8C+(D-d) 3/8 xTI MxNA.Concretament, C hi representa el factor climàtic: per gener, els dies solen ser grisos i freds al Regne Unit. A Espanya s'espera sol, però amb una temperatura molt baixa. La D majúscula correspon als deutes adquirits durant el període nadalenc. El pagament de les targetes de crèdit a final de mes s'acosta de manera amenaçadora: regals, sopars i menjars fora de casa, viatges, loteria... són despeses extra que forcen més del que és habitual l'estat del compte corrent. La d minúscula es refereix als doblers que es cobren per gener i la T és el temps transcorregut des de Nadal. La I hi representa el període des del darrer intent fallit de deixar un mal hàbit. És el moment en què els bons propòsits de principi d'any comencen a ser arraconats per molta gent: deixar de fumar, anar al gimnàs, aprimar-se, etc.
No vagi per dit
PSOE i el "càstig" ZapateroEncara que en públic els dirigents del PSOE fan costat a Zapatero, en privat ja el consideren una càrrega que els pot dur a tots a la derrota electoral. Dins el PSIB cada cop s'escolten més veus pregant en privat perquè ZP...
Preguntes del ciutadà H
Diguem que el cituadà H no ho acaba d'entendre: després de dècades de sentir lloar l'eficiència de l'estructura descentralitzada que prioritza la gestió de proximitat, ara la gestió de proximitat, mudada en somni de la raó, genera monstres, corrupteles i ineficiències. No...
Una idea, una
Les convencions dels grans partits són un espectacle, una excusa per omplir titulars i un lloc idoni per, amarats de símbols i companyonia, prendre arengades forces la tropa. Poca cosa més. La del PP del cap de setmana a Sevilla no ha trencat el costum i la premsa...
Rockefeller
José Luis Moreno trescacom a un plató pels jutjatsmostrant sobres simulatsde la suposada gresca.Fa mal saber si una brescadu mel que ha estat endolcida;i anar a cercar si la midadels bitllets té gruix o noés com fer televisió,on quasi tot és mentida.
El poble que balla amb els dimonis
Els mil dimonis de l'infern han posat el punt final d'una legislatura progressista i segurament, si no erren les enquestes, serà el darrer Sant Sebastià de dimonis i correfoc. De fet, aquesta setmana coneixerem el candidat popular a Cort, tota una notícia que pot...
Estat autonòmic, Estat inviable
Tenen tota la raó del món, na María Dolores de Cospedal i en José María Aznar quan diuen que l'Estat espanyol, tal com està articulat actualment, resulta totalment inviable. Un estat autodefinit com a centralitzat, però amb suposada vocació plural, i amb una estructura...
Geners polars i geners de canonges
Aquests dies tempestuosos que havem, més o menys, travessat ens ho demostren un cop més. El gener és a Menorca, climatològicament parlant, un temps de terribles contrasts, a vegades de contradiccions atmosfèriques radicals. Tot i que no vull insinuar que...
Les asimetries de Margalida Escalas
La ceràmica és una tècnica molt antiga que s'inicia en el període primitiu i antic i continua en el medieval, modern i contemporani. Sembla que les primeres són del període neolític, devers el 6400 abans de la nostra era, i de caràcter rudimentari, imitant la cistelleria...
Cap a Alemanya s'ha dit!
El Diari de Balears d'ahir es feia ressò de la intenció de la cancellera alemanya, Angela Merkel, d'oferir feina als joves més ben formats de l'Estat espanyol i Portugal. La notícia és realment interessant, ja que se'n poden deduir moltes coses. Primer de tot, se'n pot deduir un
Tothom vol sortir a la tele
El cap de setmana ens ha deixat la convenció sevillana del PP, i la pregunta sobre quan començaran els mítings polítics amb més espectadors sobre l'escenari que a l'auditori (o ja han començat?). Tot és una qüestió d'imatge, fins al punt que tots sabem que es...
El film de terror
El passat cap de setmana el PP va donar per començada la campanya electoral de les autonòmiques i municipals. La convenció celebrada a Sevilla serví per escenificar la unitat del partit -fins i tot amb l'abraçada entre Aznar i Mariano Rajoy, que no es poden veure...
Merkel ofereix feina als espanyols
Després del desastre econòmic protagonitzat per Zapatero i les imposicions de grans ajustaments econòmics i de reducció de la despesa pública obligats per Brussel·les i per Berlín, va augmentar la sensació que Espanya comença a ser una colònia alemanya, a...
Un llogaret britànic (1894)
"El llogaret de Birlstone es troba constituït per una agrupació petita i molt antiga de casetes fetes en bona part de fusta, situat vora la frontera nord del comtat de Sussex. El llogaret restà durant segles sense cap tipus de modificació, però el seu aspecte pintoresc i...