Etiqueta 'maionesa'
No congelar mai la maionesa.

Horitzons

Menys salmonel·losi als bars, però més a casa per descuits

Els casos de salmonel·losi han disminuït dràsticament a les Illes en el sector de la restauració, però s'han incrementat a les llars. Per què? Idò per la manca de mesures higièniques oportunes. Així ho creu la directora general de Salut Pública, Margalida Buades, qui afegeix: "Abans, els brots d'infecció estaven vinculats a la restauració, però la conscienciació del sector i, sobretot, la legislació que prohibeix l'ús de l'ou no pasteuritzat per a l'elaboració de maioneses i salses han fet que els casos davallin". A les Illes, de fet, la taxa de contagis per salmonel·la ha baixat dels 28 l'any 2000 als 6 que es registraren el 2009. O sigui, en una dècada han minvat una quarta part. Tot i així, a les llars encara se'n troben casos d'infeccions. I és que de res no serveix que les administracions públiques multipliquin el seu control sobre els productors i manipuladors (bars i restaurants), si després els contagis es produeixen a casa. La incidència de la salmonel·losi ha disminuït a la restauració, segons el president de l'Agència estatal de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), qui sosté que si bé poden controlar les empreses, no poden entrar a la casa de tots els ciutadans.

Ander Zurimendi10/08/10 0:00