Etiqueta 'Mostra de la Llampuga'
La pluja donà treva i el Moll de Cala Rajada fou parada obligada per a milers de visitants.

Part forana

Llampuga per a tothom

Ni la pluja de primera hora del matí ni l'amenaça de més aigua van ser capaces ahir deslluir la IX Mostra de la llampuga de Cala Rajada, un esdeveniment més que consolidat per promocionar aquest peix blau i que ja s'ha convertit en una cita obligada per als visitants mallorquins i estrangers més sibarites. De fet, un total de 22 plats en què l'ingredient principal és la llampuga foren ahir els protagonistes de la jornada. Hi havia receptes per a tots els gustos i de tota casta: els clàssics de sempre com l'arròs sec de llampuga, els fideus secs de llampuga i el frit mariner de llampuga, que competiren amb els més innovadors, com l'hamburguesa de llampuga, els canelons de llampuga amb vi blanc mallorquí, espinacs i salsa de pesto, i les barquetes de llampuga amb crema de conyac. Així, de mica en mica la gentada acabà amb les tres tones del peix preparades per a l'ocasió . L'aroma mediterrània de les receptes de llampuga envaí i seduí els visitants, que allargaren la seva presència fins a l'hora de sopar i gaudiren d'un dia d'allò més gastronòmic.

11/10/10 0:00

A l'hora del dinar tothom agafà els seus plats per anar a tastar mil-i-una maneres de cuinar la llampuga.

Part forana

Llampuga fresca i de mil maneres

Els 2.200 quilos de llampuga i les 21 maneres de preparar aquest peix blau varen ser el gran atractiu de la desena Mostra de la llampuga de Cala Rajada. La gent arribà de tot Mallorca i, a l'hora del dinar, al recinte del port, n'hi havia d'Esporles, de Campos, d'Artà, de Porreres... tothom amb el mateix objectiu: tastar les mil maneres de cuinar la llampuga. Els fogons anaven a les totes. Arròs, fideus, macarrons, canelons, hamburgueses, tallarines, qualsevol plat tenia un ingredient comú: la llampuga. Aquells que feia uns quants anys que acudien puntualment a la cita, assenyalaven que no hi havia hagut mai tanta gent; i pel que fa al preu, "és un poc més car", deien uns veïns de Son Servera, mentre aguantaven un plat d'arròs sec amb llampuga. Els cuiners assenyalaven que no sabien la quantitat de racions que servirien, "tindrem el fogó en marxa fins que ho acabem tot", deien rient.

J. Socies10/10/11 0:00