Miquel Ensenyat no es presentarà a la reelecció com a batle d'Esporles
L'actual batle d'Esporles, Miquel Ensenyat, ha anunciat aquest matí que no es presentarà d'aquí a un any a les eleccions municipals, i per tant, no optarà a la reelecció.
El gospel de Moisès Sala omplirà la Casa del Poble d'Esporles
El músic català i director especialitzat en els cors de Gospel, Moisès Sala, aterrarà aquest dissabte a la Casa del Poble d'Esporles on hi oferirà un taller que inclourà diverses lliçons magistrals de qui és considerat un dels majors exponents del país en aquest estil musical.
La màgia i els contes es fan els amos d’Esporles
Víctor Uwagba relatà alguns contes africans a la placeta del Jardinet.Foto: N.R. El festival Contesporles va encetar ahir la programació de la seva primera edició amb un massiu èxit de públic, tant d'Esporles com d'altres localitats. Totes les activitats hagueren de penjar el cartell de "No hi ha entrades" i aquells actes que es dugueren a terme a l'aire lliure també tingueren una magnífica rebuda. "Ha estat una sorpresa, perquè passes molta pena que la gent no vingui després de tot l'esforç que s'ha fet", va explicar ahir una de les organitzadores del festival, Mar Rayó. "Les activitats pensades per a les famílies són possiblement les que més èxit hin tengut, i les que eren gratuïtes i es feien a l'exterior també han funcionat molt bé.
L'Esporles guanya per la mínima S'Horta
Triomf per la mínima de l’Esporles gràcies a l’encert de Toni Tries, davant un S’Horta que lluità fins al final. Durant la primera meitat, el conjunt visitant dominà el joc al centre del camp mitjançant un joc precís que féu suar la defensa esporlerina. Malgrat l’esforç, el S’Horta no aconseguí materialitzar cap de les seves ocasions. Per la seva banda, l’Esporles jugà tancat en la defensa.
Esporles, ben dolça
Prop de 2.000 persones van visitar ahir la Fira dolça, que se celebra a Esporles des de fa cinc anys. Una iniciativa que ha donat al poble molta vida, "que és el que es pretenia", deia ahir el batle, Miquel Ensenyat, mentre feia d'amfitrió dels seus visitants, entre els qual hi havia el conseller de Mobilitat, Biel Vicens. Explicava Ensenyat que "Esporles, malgrat ser a prop de Palma i d'altres pobles, no era gaire visitat. I pensàrem en una fira dolça perquè en qualsevol època de l'any es fan pastissos. I crec que hem encertat, basta, si no, amb fer una volta."Des de primeres hores del matí, Esporles va ser envaïda pels visitants. A les nou, el gran pàrquing ubicat en l'entrada era buit, però una hora després no hi cabia ni un sol vehicle. Es calcula que al llarg de dia van passar per allà al voltant de 20.000 persones.
Reoberta la carretera entre Banyalbufar i Esporles
La carretera que uneix les localitats mallorquines de Banyalbufar i Esporles (DT-10, quilòmetre 83,5) ha quedat oberta aquesta tarda al trànsit, després que les brigades del departament de carreteres netejassin el paviment i retirassin les roques que es van desplomar ahir a la calçada.
PSM i PP confien en uns resultats similars
En aquest municipi cap dels tres partits que s'hi presenta no confia a assolir una majoria absoluta, tot i que és l'opció més anhelada per a qualsevol formació política. A diferència dels comicis municipals de 2007, enguany només tres partits opten a la batlia: els que tenen representació a l'Ajuntament. En canvi, UM, que fa quatre anys hi concorregué amb Mauricio González, enguany no presenta candidatura en aquest municipi.
Esporles fou tot dolçor
Esporles acollí ahir la setena edició d'una de les fires mallorquines amb més renom i amb més visitants dels darrers anys, la Fira dolça. Aquesta fira és un espai d'encontre de productors i comerciants de productes gastronòmics locals i forans, la majoria dins l'àmbit de la rebosteria, i congrega ciutadans interessats en la degustació i la coneixença tant de productes tradicionals com de les darreres novetats en aquest camp. Però a la VII Fira dolça hi trobàrem també els tradicionals concursos de rebosteria per a professionals i aficionats, així com conferències i els atractius tasts de mel i de xocolata. Aquest darrer és un aliment que no deixà indiferent ningú, tal com explicà el catedràtic de Fisiologia de la UIB, Josep A. Tur.