algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
21°

Espanya, bronze en handbol

Guanyà Croàcia per 29-35

CROÀCIA: Losert, Sulic (-), Balic (2), Duvnjak, Lackovic (2), Vori (2), Dzomba, Horvat (4), Metlicic (4), Vukovic (1), Sprem (4), Valcic (2) i Alilovic.

ESPANYA: Hombrados, A.Entrerríos (5), Roques, R.Entrerríos (-), Garabaya (1), Prieto (7), Belaustegi (4), Lozano (1), Davis (1), García, Romaní (5), Malmagro (-) i Barrufet (pàg.)

ÀRBITRES: Din (ROM) i Dinu (ROM). Exclogueren Balic, Duvnjak, Sprem i Metlicic, de Croàcia; i Belaustegi (2), Garabaya, Prieto i Davis, d'Espanya.

PARCIALS CADA CINC MINUTS: 1-1, 4-4, 8-6, 9-8, 11-12, 14-12 –descans– 17-16, 18-18, 21-22, 22-26, 26-30 i 29-35.

ESCENARI: Estadi Nacional Cobert.

La selecció espanyola d'handbol va regalar avui el millor comiat possible al seu capità David Barrufet amb la conquesta d'una brillant i meritòria medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 després de batre per 35-29 Croàcia.

Els de Juan Carlos Pastor van elegir el millor dia per firmar el seu millor partit del torneig, però fins i tot del de Corea, sobretot per la qualitat del rival. Barrufet, de 38 anys i que diu adéu al combinat nacional, va tenir pocs minuts, ja amb el partit decidit, però es va trobar amb el mateix premi que va tenir el seu gran amic Iñaki Urdangarín, avui en la llotja, fa vuit anys a Sydney 2000.

En aquella ocasió, Espanya va batre un altre equip balcànic, Iugoslàvia, i en aquesta, va acabar amb la talentosa Croàcia, desbordada novament per l''esperit de Tunis', el que va portar al combinat nacional al títol mundial el 2005, escombrant els de Lino Cervar.

La selecció va oblidar tots els seus dubtes, i sobretot, la penosa imatge oferta davant d'Islàndia. Barrufet no va ser protagonista en la pista principalment pel partit que li va brindar Hombrados, clau junt amb la defensa, ferm i on va destacar Demetrio Lozano, que es va penjar el seu tercer bronze en quatre Jocs i va llegir moltes de les idees del geni Balic.

En atac, més frescor, la participació per sobre del dolor d'Alberto Entrerríos, el retorn del millor Iker Romero, el talent de 'Juanín' García, i, el més sorprenent, el partit de Carlos Prieto, 'disfressat' de l'absent Rolando Uríos.

Tanmateix, tota aquesta combinació no va sorgir fins a la segona meitat. Fins llavors, Croàcia s'havia mantingut dempeus malgrat el rendiment de la selecció, que plantava cara i oferia mostres del seu repertori en els segons 30 minuts, encara que Hombrados, capaç de detenir dos penals al gairebé infal·lible Dzomba, s'erigia com a clau.

Els croats van assolir confiats el descans (14-12), però en la represa es van trobar la campiona del món de 2005. Espanya va controlar les seves exclusions, va començar a robar i córrer-ne com aquell 4 de febrer i va prendre la iniciativa al marcador (19-21, min.42).

Els de Lino Cervar es van quedar sense gasolina i el 6-0 espanyol es va emportar per davant tot el talent croat, Balic inclòs. Els de Pastor es van deixar anar en atac de la mà de Romero, el major dels Entrerríos, Belaustegui i Prieto, que va apaivagar tots els seus crítics amb els seus set gols, tres d'ells consecutius que van ajusticiar el seu rival. Faltaven cinc minuts i la festa per a David Barrufet havia començat.

D'aquesta manera, el combinat nacional va assegurar la divuitena medalla per a la delegació espanyola i la tercera, tots bronzes, en uns Jocs Olímpics després de les aconseguides en Atlanta'96 i Sydney 2000. Pastor, el tècnic que va arribar de forma interina el 2004 i el contracte del qual expira el pròxim dia 31, ha portat Espanya a un títol mundial, un subcampionat europeu i una presea olímpica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.