Dos joves del Moviment per la Llengua recollint signatures a Sineu. | M. MORRO

TW
33

Els membres del Moviment per la Llengua varen registrar ahir dematí al Parlament 13.820 signatures en contra de la modificació de la Llei de funció pública, que elimina el requisit de saber català per treballar a l'Administració.

Amb les firmes, pretenen dur a la Cambra una petició que demana dues coses: la retirada o derogació de la modificació de la Llei de funció pública i el compromís públic del Parlament de respectar la Llei de normalització lingüística i no retallar-la. Segons explica una de les portaveus del col·lectiu, Amèlia Redondo, han exigit les dues coses en previsió que la petició sigui vàlida tant si quan arribi al ple ja se n'ha aprovat la modificació com si no. Per això, d'una banda, reclama que no es toqui la Llei de normalització lingüística i, de l'altra, que, si ja s'ha aprovat la modificació de la Llei de funció pública -que retalla la de normalització-, aquesta sigui derogada. Els diputats hauran de votar si estan a favor o en contra de la petició.

Redondo assenyala que els membres del col·lectiu se senten especialment satisfets per la quantitat de signatures que han aconseguit aplegar, sobretot perquè no tenen "bagatge associatiu", diu, i més enllà de l'ajuda de l'Obra Cultural Balear no han rebut el suport de cap entitat o institució.

Notícies relacionades

"La nostra intenció és que els diputats votin amb consciència, sense tenir en compte cap disciplina de partit, però si no ho fan tampoc no serà una derrota", explica Redondo. És conscient que és molt difícil que dins del PP hi hagi més diputats que trenquin la disciplina de vot. "Ja es va veure què va passar amb Antoni Pastor", lamenta. Tanmateix, afirma que tan sols el fet de dur la petició a la Cambra i forçar els polítics a pronunciar-se ja és un èxit. A més, valora molt positivament els molts correus electrònics i les cartes de suport que han rebut amb motiu de la recollida de firmes.

"Tenim més coses pensades, això no s'aturarà en una recollida de firmes", avisava ahir Redondo. El Moviment per la Llengua, doncs, continuarà fent accions en defensa del català, encara que de moment els seus membres no les volen avançar, perquè encara les han acabar de perfilar. La portaveu comenta que no només han rebut idees dels membres del col·lectiu, sinó que també els han arribat suggeriments de gent que els ha donat suport o de nous membres que s'hi han anat afegint. "Serà complicat mantenir-nos en moviment, però aquesta és la nostra intenció", remarca Redondo.

El Moviment per la Llengua fou creat a sa Pobla tot just el mes de febrer. L'impulsà un grup format, sobretot, per joves universitaris entusiastes, al qual s'ha incorporat més gent. Ben aviat aconseguiren el suport de personalitats molt diverses, com els actors Toni Albà i Sergi López; l'escriptor Quim Monzó; els polítics Antoni Pastor, Biel Barceló, Cristòfol Soler, Josep Melià, Joan Lladó, Francina Armengol, Jaume Font i Manel Carmona; o fins i tot l'Ajuntament de Tarragona.