La proposta, que ha estat debatut aquest matí en la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals de la Cambra autonòmica va comptar amb 9 vots en contra del PP i 5 a favor dels grups d'oposició, PSIB-PSOE i el PSM-IV-ExM.
La proposició no de llei sol·licitava que el Parlament insti al Govern balear a retirar l'avantprojecte de llei de Funció Pública "que modifica a través d'una disposició addicional la Llei de Normalització Lingüística d'Illes Balears", segons ha informat la Cambra autonòmica en un comunicat.
El grup parlamentari popular ha qualificat el PSM-IV-ExM d'"hipòcrita" per presentar aquesta proposta i l'ha acusat d'"actuar per oportunisme polític".
Segons ha informat el PP en un comunicat, quan governava el Pacte (PSOE-PSM) s'exigia el català "o no" per accedir a "determinats llocs segons el seu propi interès", mentre que ara l'oposició defensa "d'una manera apassionat" que aquesta llengua sigui un requisit per accedir a la Funció Pública i que s'apliqui tot el món sense excepció.
El diputat popular Fernando Rubio ha assegurat que el seu partit sí que ha estat "clar i transparent", ja que ha dit que s'eliminaria el català com requisit en la Funció Pública i així ho farà.
D'altra banda, el Parlament sí ha aprovat per unanimitat de tots els grups una proposició no de llei presentada pels socialistes, que insta al Govern a continuar col·laborant "econòmicament amb els clústers constituïts a les illes, perquè aquests puguin donar suport a les empreses innovadores que s'agrupin" en el seu entorn".
Tanmateix, la Cambra autonòmica ha rebutjat també, amb 9 vots en contra del PP i 5 a favor del PSOE i el PSM-IV-ExM, una proposta no de llei sobre el traspàs de competències en promoció turística als consells insulars, plantejada pels socialistes.
La proposició no de llei instava l'Executiu autonòmic a convocar una comissió mixta de transferències Govern-Govern-consells per començar els tràmits perquè en aquesta legislatura es traspassin als organismes insulars les competències de promoció turística, com ho preveu l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'ordenació turística del Consell de Mallorca.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ale, a paseo las imposiciones catalanistas! Gracias Bauzà! Viva la libertad!
"Clar i transparen".... Què vol dir això pel PP?. Dir que no pujarà imposts i pujar-los?. Signar un acord d'acompliment del dèficit i fer una roda de premsa per dir que ho pensa fer?.... Aquests sí que són uns hipòcrites!!!!. Del seu programa només acompleixen el que volen i el que no volen no. Això és cinisme, en el millor dels casos. Aixó sí. Contra la llengua i el carril bici sí que n'han estat d'eficients. En canvi, per reactivar l'economia o per crear ocupació, que era pel que els varen votar la major part dels votants, poden esperar asseguts!
pero com es que en canvi el castellà sí que ha de ser requisit sinequanum? no entenc quin criteri segueix el pp; si en realitat tant i tant molesten les llengües, més que una busca dins l'ull, dic jo que deuen ser totes que molesten srs. del pp, i no unes si i d'altres no, no creis?
Tots al carrer dia 25. I recordem els noms. Apuntem-los per a explicar-ho als nostres fills quan siguin grans. S'ha de saber qui va provocar el genocidi lingüístic.
Molta d'aquesta gent fa tantes generacions com jo que son balears i ser Balear i del PP no es congènit. Molts dels seus avantpassat i descendents no estaran gens orgullosos d'ells. Quan un no està econòmicament apurat, que supòs que es el cas de molts d'ells s'ha de tenir en compte les arrels i el record que pugui quedar als descendents.
Els 9 del PP que han tornat a votar en contra de la nostra llengua: Ana Maria AGUILÓ I GARCÍAS José María CAMPS I BUENAVENTURA Miquel Àngel JEREZ I JUAN Gabriel José MARTÍ I BALLESTER Francisco MERCADAL I ALABERN Pere PALAU I TORRES Fernando RUBIO I AGUILO Alejandro SANZ I BENEJAM Antònia VALLÉS I RAMIS