TW
6

El Parlament ha rebutjat avui una proposició no de llei que sol·licitava la retirada de l'avantprojecte de llei de modificació de la Llei de Funció Pública, que elimina el català com a requisit per accedir a l'Administració.

La proposta, que ha estat debatut aquest matí en la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals de la Cambra autonòmica va comptar amb 9 vots en contra del PP i 5 a favor dels grups d'oposició, PSIB-PSOE i el PSM-IV-ExM.

La proposició no de llei sol·licitava que el Parlament insti al Govern balear a retirar l'avantprojecte de llei de Funció Pública "que modifica a través d'una disposició addicional la Llei de Normalització Lingüística d'Illes Balears", segons ha informat la Cambra autonòmica en un comunicat.

El grup parlamentari popular ha qualificat el PSM-IV-ExM d'"hipòcrita" per presentar aquesta proposta i l'ha acusat d'"actuar per oportunisme polític".

Segons ha informat el PP en un comunicat, quan governava el Pacte (PSOE-PSM) s'exigia el català "o no" per accedir a "determinats llocs segons el seu propi interès", mentre que ara l'oposició defensa "d'una manera apassionat" que aquesta llengua sigui un requisit per accedir a la Funció Pública i que s'apliqui tot el món sense excepció.

Notícies relacionades

El diputat popular Fernando Rubio ha assegurat que el seu partit sí que ha estat "clar i transparent", ja que ha dit que s'eliminaria el català com requisit en la Funció Pública i així ho farà.

D'altra banda, el Parlament sí ha aprovat per unanimitat de tots els grups una proposició no de llei presentada pels socialistes, que insta al Govern a continuar col·laborant "econòmicament amb els clústers constituïts a les illes, perquè aquests puguin donar suport a les empreses innovadores que s'agrupin" en el seu entorn".

Tanmateix, la Cambra autonòmica ha rebutjat també, amb 9 vots en contra del PP i 5 a favor del PSOE i el PSM-IV-ExM, una proposta no de llei sobre el traspàs de competències en promoció turística als consells insulars, plantejada pels socialistes.

La proposició no de llei instava l'Executiu autonòmic a convocar una comissió mixta de transferències Govern-Govern-consells per començar els tràmits perquè en aquesta legislatura es traspassin als organismes insulars les competències de promoció turística, com ho preveu l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'ordenació turística del Consell de Mallorca.