Pere Rotger, al centre, va rebre ahir Jaume Mateu (esquerra) i Tomeu Martí (dreta). | Parlament

TW
34

L'Obra Cultural Balear continua la lluita per intentar paralitzar la tramitació de la llei de funció pública, que converteix el català en mèrit per accedir a l'Administració i suposa la modificació de la Llei de normalització lingüística, aprovada per consens de totes les forces polítiques ara ja fa 25 anys. El president de l'OCB, Jaume Mateu, i el coordinador, Tomeu Martí, foren rebuts ahir per Pere Rotger, president del Parlament, i li demanaren ajuda per aturar la reforma de la Llei de funció pública.

Sol·licitaren a Rotger que intercedeixi perquè es retiri l'avantprojecte de llei de funció pública i s'obri una mesa de negociació amb tots els sectors afectats. L'Obra considera prioritari que el català continuï com a requisit per accedir a l'Administració i està disposada a acceptar que el nivell d'exigència sigui fruit del consens.

"Volem que es retiri l'avantprojecte de llei de funció pública i s'obri una negociació amb els sectors implicats. Rotger s'ha compromès a traslladar als grups parlamentaris les nostres reflexions", explicà Martí.

Notícies relacionades

El president del Parlament, Pere Rotger, un dels homes de més pes dins el Partit Popular i teòricament dels més sensibles amb qüestions com la llengua, es va comprometre a transmetre les inquietuds de l'Obra al Govern i als grups parlamentaris.

"M'han demanat que l'avantprojecte de funció pública quedi sobre la taula i que s'obri una negociació entre l'Executiu i els sindicats. Traslladaré la iniciativa als grups parlamentaris i al Govern. No puc fer res més", comentà Rotger.

Els representants de l'Obra no aprofitaren la reunió, de caràcter estrictament oficial, per intentar aconseguir una declaració de Rotger contrària a la llei de funció pública i, molt especialment, a la modificació de la Llei de normalització lingüística. Rotger, evidentment, no es pronuncià sobre el seu particular punt de vista, tot i que és prou coneguda la seva especial sensibilitat per la qüestió lingüística. El dirigent popular ja demostrà en el passat que no té cap problema per mostrar públicament les seves discrepàncies amb la cúpula del partit. Així, per exemple, Rotger fou un dels pocs dirigents populars que es mostrà contrari a la intervenció d'Espanya en la guerra de l'Iraq.

D'altra banda, Jaume Mateu i Tomeu Martí es reuniren ahir amb l'expresident del Govern Cristòfol Soler, qui es mostrà contrari a la modificació de la Llei de funció pública.