algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
26°

El batle de Calvià dedica el pregó de festes a defensar el turisme: «El Rei En Jaume va ser el primer i més insigne turista de Calvià»

El batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha utilitzat, aquest dijous, el pregó de les festes del Rei En Jaume per a defensar el turisme i la idea d'«un turista, un amic».

En el discurs per a commemorar el 795è aniversari del desembarcament del Rei En Jaume, íntegrament en castellà, Amengual s'ha centrat en defensar l'activitat turística, molt qüestionada aquests darrers estius pel model econòmic precari que genera i la massificació extrema que pateixen les Balears.

«Si em permeteu la broma, he de dir del Rei En Jaume que va ser el primer i més insigne turista de Calvià. Va assentar les bases d'un canvi històric, social, cultural, religiós i econòmic, que gairebé vuit segles després ha culminat en allò que avui som. Sense lʼesdeveniment que avui celebram, sense el desembarcament del Rei En Jaume, Calvià i Mallorca no serien lʼexemplar terra dʼacollida i prosperitat que molts envegen», ha assenyalat.

Amengual ha fet referència a l'onada de protestes contra la saturació i la turistificació de les Balears: «Vivim temps en què alguns semblen haver oblidat allò que ens ha brindat el turisme, i no em referesc només a la riquesa econòmica. Parlen de col·lapse, de decreixement i culpabilitzen el forà cercant un enemic exterior».

«Aquí, com enlloc més, allò d''un turista, un amic' adquireix tot el significat i la importància. Què hauria estat de Calvià sense l'impacte sociocultural de l'arribada dels turistes? Varen arribar d'altres indrets d'Europa i gràcies a ells vàrem conèixer altres cultures i costums. I no pocs varen acabar formant la seva família amb nosaltres. Hem integrat com a ciutadans persones arribades de la resta d'Espanya i de molts altres països. I el que és meravellós és que s'ha aconseguit sense renunciar a la nostra identitat. Ningú no hauria de dubtar que celebracions com les Falles del Toro, la Verge de Nerpio, les festivitats de Saint George i Saint Patrick, són tan pròpies i nostres com les fires rurals, Sant Jaume o aquestes mateixes celebracions del Rei En Jaume», s'ha atrevit a verbalitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 11 dies
Hombre, no.
Turista no.
Asesino sacamantecas, sí.
Pero turista, no.
Valoració:-1menosmas
Per Xerr mallorquí, fa 12 dies
Com tots els "bufas" es pensa que xerrar castellà és de gent de casa bona i que el mallorquí /català és de pagesos. Quin homo més curt, i ha arribat a polític, aquest és el nivell. Però la realitat és que el perfil de votant a municipis com Calvià i Andratx (els més castellanitzats) és molt concret. ......això és lo que passa quan hi ha una substitució poblacional per les onades de migrants, també espanyols.
Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa 12 dies
A ell l'haurien de fer "turista". D'altres indrets, part devora l'Antàrtida. Que vagi allà a escampar la seva curtor, la seva malvolença, la seva hipertrofiada ejjpanyolitat de màniga de guardapit. Arruix!
Valoració:4menosmas
Per MC, fa 13 dies
Ignorant
Valoració:8menosmas
Per mont, fa 14 dies
Com es tradició, la incultura del fatxum no té fronteres.
Valoració:9menosmas
Per Eggggpaña, fa 14 dies
Molt bona Fabelet,? que demanin als pollencins la seua opinió sobre els àrabs?
Ara resulta que els patriotas EEEEGPANYOLS són musulmans antes que catalans-mallorquins, dui-los al.
Manescal que els miri bé.! Renegats!
Valoració:6menosmas
Per MIOTRAGUS, fa 14 dies
Pobret...
Valoració:7menosmas
Per Sargantana, fa 15 dies
@segur
Per fer bromes s'ha de tenir gràcia. I n'hi ha que fan plorera, per no dir caguera.
Valoració:12menosmas
Per Yomismo, fa 15 dies
Al menos no gobierna la izquierda😆
Valoració:-16menosmas
Per segur, fa 15 dies
Hay "turistas" que son realmente indeseables y más si vienen en plan de conquista, muerte, esclavitud y... reparto. Leed un poco y sobre todo saber captar las bromas.
Y continuamos.
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente