cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Unides Podem demana que s'incoï un expedient informatiu sobre l'abús policial a Alcúdia

L'agrupació Unides Podem d'Alcúdia s'ha pronunciat sobre els fets ocorregut la matinada del passat dissabte 13 d’abril dins el recinte on se celebrava la Fira de la Sípia. La intervenció de la Policia municipal d’Alcúdia va acabar amb dos joves detenguts i altres amb lesions per cops de porra i la utilització de gas pimienta.

«Una vegada vists els vídeos i les imatges dels fets, consideram que l’actuació de la Policia Local contra un grup de joves del poble va ser totalment abusiva i desproporcionada. En cap moment s’ha demanat a aquests joves que expliquin la seva versió dels fets, i en tot cas l’Ajuntament ha assumit el relat de la Policia Local d’Alcúdia que 7 joves estaven agredint una persona i que després també agrediren la pròpia policia», han assenyalat.

A més, Unides Podem ha volgut recordar que la direcció de la Policia Local és competència del regidor Joan Sendín, de VOX, i que, Jorge Campos, diputat del partit d'extrema dreta, declarava el seu suport a Sendín amb aquestes paraules per a justificar la intervenció policial contra «conocidos miembros de la extrema izquierda de Alcúdia. Gentuza violenta que no tiene cabida en nuestra sociedad».

«Com que el regidor Sendín no ha dit res suposam que assumeix el contingut d'aquesta declaració que justifica una actuació violenta en funció d'una suposada ideologia. Això s’anomena feixisme», apunten.

Per tot això, proposen que al proper plenari el regidor de Policia expliqui quins coneixements té sobre els fets succeïts i que s’incoï un expedient informatiu per a aclarir els fets ocorreguts i si la Policia Local va actuar d’acord amb el protocol establert i conforme al principi de proporcionalitat tenint en compte la versió de les parts implicades en el conflicte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa 9 dies
qui ha dit que ha estat un abús? Com va començar?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente